Hoppa till innehåll

SADELCHECK

Idag skulle jag egentligen åkt till Göteborgs Horse Show. Som ni vet så blev det ju inget med det. Istället passade jag på att boka in en check av sadlarna, så det har vi varit på idag. Vi har 5 sadlar som vi använder just nu och 3 utav dem fick följa med + sadeln jag lånar av Johanna.

Här kommer en sammanfattning:

Erreplus Vittoria dressyrsadel: Min nyaste sadel. Den låg vi utprovningstillfället bra på både Palle & Ida. I höstas så började Ida bli väldigt svår att rida (vilket försvann när jag bytte sadel) och min uppfattning var att hon växt ur sadeln, men att den fortfarande ligger bra på Palle. Men jag hade fel! Sadeln låg väldigt bra på båda hästarna, en liten justering gjordes i stoppningen bara. Jag ska dessutom komplettera med en liten padd vid manken, en Trapez-padd. Jag fick med det när jag köpte sadeln, eftersom att jag trodde att Ida breddat sig så har jag ridit utan vilket gjorde sadeln aningens vid. Så nu ska jag testa att rida med padden + byta sadelgjord för att se om hon tycker att det känns bättre. På denna sadel har jag haft en gjord från ELT, Palle diggar den, men kanske inte Ida? Vidden blir iallafall perfekt på båda hästarna ihop med den lilla padden. När hästarna fyller ut antingen med muskler (eller mer troligtvis fett i sommar, haha) så kan jag behöva ta bort padden. Det är små detaljer vi pratar om och det är inte tillräckligt mycket för att vi ska behöva ändra vidden på själva sadeln.

Erreplus Christian Ahlman hoppsadel: Låg fint på båda, stoppningen fixades till. Både jag & hästarna ÄLSKAR denna sadel.

Santa Cruz Roxanne dressyrsadel: Denna sadel provades ut till Palle för 10 år sedan. Den har sett sitt bäst före datum och används mest till uteritter numera. Den ligger bra på många hästar, en bra sadel att ha hemma. Den är lite tight vid manken, men ligger absolut tillräckligt bra på båda för att ridas ut i då & då. Skönt!

Lippo dressyrsadel: Lånat av Johanna. Upplever att Ida gillat denna. Den låg bra på henne. Inte perfekt, men bra. Jag ska se vad Ida säger om min Erreplus nu när vi ändrat lite innan jag bestämmer mig för att köpa eller inte köpa. I slutändan är det såklart Ida som bestämmer!

Kvar hemma blev:

Tattersal Close Contact hoppsadel: Denna butet-kopia köpte jag till när jag köpte Palle. Den var utprovad till honom då och den har fortsatt att passa honom genom åren. Den har dock också sett sitt bäst före datum, men den används fortfarande då & då. T.ex. vid uteritter eller om båda hästarna behöver ha på sig hoppsadel samtidigt. Denna sadel har endast legat bra på Palle under alla år, den har inte passat en enda häst utöver honom.

Hercross allroundsadel (?): Vår unghästsadel. Gammal och sliten men ligger rätt bra på många hästar. Det är den som Lillan använder just nu.

Jag måste säga att det känns så himla bra att vi sett över de sadlar som används mest. Att kunna fixa till stoppningen vid behov och justera detaljerna för att vi ska få det så optimalt som möjligt. Jag är överraskad över att Palle & Ida fortfarande kan dela sadlar, sådan tur får man ju sällan. Det ska bli spännande att se om det blir någon skillnad på Ida och hur känslan blir nu när vi fixat lite. Ser fram emot att rida! Idag kunde jag tyvärr inte testrida då det snöat så pass mycket att vi inte kunde ta oss till ridhuset som vi först hade bestämt. Istället testade vi precis utanför affären, det funkar ju när man har så snälla hästar som jag.

Publicerat iAllmäntUtrustning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *