Hoppa till innehåll

DAGENS TÄVLING; Palle & Merry!

Idag har det varit en heldag i Jönköping.

Palle startade LC:1 och tog hand om andraplatsen på fina 74%. Han var supertaggad. Det märktes redan på morgonen. Väl inne på banan så kändes det ungefär så som jag förväntade mig att det skulle kännas. Det är roligt att komma ut och se sig om även om vi är långt ifrån vår forna form. Vi får väl se om vi får chansen att avancera och träna upp oss lite mer nu i vår. Palle tyckte iallafall att ärevarvet var det bästa på hela dagen och hade en passageliknande stil tillbaka till transporten. Jisses, haha!

Domarens kommentar: ”Flott och taktmässig häst! Stadig och bärig form. Harmoni mellan häst & ryttare. Ser lätt ut när du rider! Ni har kvalitéer för högre klasser! Lycka till!”

Försök att hitta en gladare häst, haha!
Palles rosett nummer 91 i karriären, han vet hur man gör min Pallebus!

Segraren fick ett segertäcke, en fin gest av arrangören tycker jag. Jag & Palle fick rosett, plakett, grimma och ridstrumpor.

Jag & Merry startade MSV C:1 på vårat sämsta resultat någonsin. Han var spänd och vi missade på många ställen, därav ett tråkigt resultat på 59%. Det fanns dock ljusglimtar, den förvända galoppen som är en utav hans svagheter fick idag 7 poäng i båda varven, och det tycker jag är riktigt bra i ett program som detta. Det var egentligen inget som var katastrof, problemet var helt enkelt att han genomgående var lite för spänd och då kunde jag inte hitta jämnheten i varken dragläget eller bärigheten. Lösgjordheten brast helt enkelt. Bara att ta nya tag som man brukar säga.

Domarens kommentar: ”Taktmässig & flott häst. God energi. Önskar ännu mer samling i och efter skolor. Ni är på rätt väg! Önskar ännu mer styrka i rörelserna samt tydligare mellangångarter för högre betyg. Lycka till!”

Dagens domare gjorde det extra roligt att tävla. Positiva ord och mycket feedback, både ris & ros, men det finns en positiv anda i allt. Ridit för henne tidigare och hoppas att det blir fler gånger. Jag tycker verkligen att hon är superbra!

Publicerat iExtrahästarHeart PaalTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *