Hoppa till innehåll

HÄLLEBO MERIADOC; dagens ridpass!

Merry bjöd på ett fint ridpass idag. Han har fått en ny sadel och idag fick jag alltså köra mitt fösta ridpass i den, mycket spännande!

Vi började med att skritta och trava fram i ett par minuter men vi gick sedan ganska raskt över till galopp för att han skulle få busa av sig lite. Skönt med fast mark under hovarna förstås.

Merry blev så glad att han skuttade lite i den första galoppen. Han är den typen av ponny som skuttar sådär mjukt så att man som ryttare bara kan guppa med.

Mitt i en övergång till skritt.
Skänkelvikning.

Efter att vi värmt upp så började jag att jobba honom lite mer i traven, red någon skänkelvikning och några övergångar mellan skritt & trav. Det kändes bra så jag gick vidare med den övning som vi behöver träna mer på, nämligen förvänd galopp.

Förvänd galopp.

Den förvända galoppen är krävande för honom. Han går lätt isär och orkar inte riktigt. Idag delade jag in den förvända galoppen i sekvenser. Valde att fatta förvänd galopp från skritt för att låta fattningen från skritt hjälpa mig med samlingsgraden. Om jag rider en lång sträcka innan den förvända galoppen så hinner jag nämligen tappa honom och den förvända galoppen blir inte så bra. Han kämpade på och tog i ordentligt, det finns en riktigt fin förvänd galopp där inne, vi ska bara få snits på det.

Skönt att få galoppera fram i rättvänd galopp efter den förvända galoppen.

Ibland red jag en hel volt i förvänd galopp, ibland ett halvt varv och ibland en fjärdedels varv. Varierade mellan att låta honom galoppera där ifrån eller bryta av till skritt och ge lång tygel för att han skulle få ”skaka loss” och återhämta sig.

Efter att vi tränat på den förvända galoppen (och pausat såklart) så red jag några få övergångar mellan galopp & skritt. Det gjorde han mycket bra. Jag kände även en snabbis på öppna & sluta och det kändes också bra. Förhoppningsvis blir det tävling nästa helg och då hade vi tänkt oss en MSV C:1, så jag ville ta en snabb check på läget.

Jag är väldigt nöjd med dagens ridpass, han kändes supermotiverad!

Publicerat iExtrahästar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *