Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; kvällens dressyrträning!

Då var vi i skrivande stund på väg hem från kvällens dressyrträning för Ulla. Så skönt att vara igång igen!

Som alltid så får jag helt ovärderlig hjälp från Ulla. Hon är så bra. Det är underbart att ha en tränare som kan sätta fingret på exakt allt. Jag har haft två sådana tränare tidigare, KG Svensson och Jens W. Det kan inte kännas mer rätt.

Ida är ganska svår att rida denna tiden på året, men det gick bra idag. Jag själv kände mig balanserad och sits & position var bra. Kunde fokusera på min inverkan för att skapa mer eftergift i sidorna och hitta en ökad bärighet. Där gör detaljerna stor skillnad. I vänster varv fick jag rida fler halvhalter än vad jag själv hade valt att göra, men det var exakt det som behövdes för att hon skulle vänta och kunna böja upp och fram vänster bakben, och därmed ge mig mer genomsläpplighet på det böjda spåret.

Ida är en lång häst som lätt svajar och blir just lång. Hon kan lätt bli tripping, men hon är lika lång i kroppen för det. Fokus ligger på bärighet och lösgjordhet för att hålla henne smidig samt stärka henne. Roligt nog tyckte Ulla att det strax var dags för byten! Spännande!!!

Publicerat iHållidejTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *