Hoppa till innehåll

VIKTIGT FÖR MIG

Vi alla har ju grejer som vi tycker är extra viktigt och strävar efter i hantering och ridning hos våra hästar. Vissa är väldigt noga med att sina hästar ska stå stilla vid uppsittning, andra inte. Jag är till exempel inte så noggrann med det. Jag håller dessutom inte efter hästarna så noga i stallgången eller när jag leder dem, de kan vara en smula brötiga. Mina hästar får dessutom både stanna och klia sig & bajsa, haha. Ingenting är ju nödvändigtvis rätt eller fel. Kanske hade jag haft lite andra saker jag tyckte var viktiga om jag till exempel hade planen att sälja mina hästar. Vi har alla grejer som vi håller lite extra på, eller inte håller så noga på. Här några grejer som jag tycker är viktigt med mina hästar: 

🌟Lätta att lasta & transportera. Vara trygga med att vänta i transporten också. Jag har inte haft en enda häst som inte kunnat detta, och det är inte för att de kom paketerade på det viset. Jag har sett till så att det blivit så.  

🌟Skritta avslappnat på lång tygel i skogen. För mig är detta något som verkligen är värt att träna på, så nyttigt för hästen både fysiskt & psykiskt. 

🌟Vara så väl utbildade och trygga med sin uppgift att det går skapligt att rida dem utan utrustning om jag skulle vilja.  

🌟Vara trygga på nya platser. 

🌟Kunna gå ner i en sjö/gå igenom vatten. För många är kanske detta helt oväsentligt, men det är något som jag vill att mina hästar ska kunna göra.  

🌟Jobba bra på lina/longering. Eller bra & bra, haha. En häst som springer runt på lina gör ju inget arbete som kan liknas vid ridning. Däremot vill jag att de ska kunna röra sig alla gångarter avspänt i en lägre form. Jag vill att de ska vara så pass tränade på detta att jag kan be dem göra täta övergångar, men också jobba över små hinder och bommar. Det ska vara så pass bra att det inte blir slitsamt och ändå är motion eller lätt gymnastik. Det är också ett väldigt bra sätt för mig att iaktta mina hästar, hur de rör sig och väljer att föra sig i vissa situationer som kan vara användbart för mig i ridningen eller i ren allmänhet.

Publicerat iPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *