Hoppa till innehåll

VINDEN GÅR IGEN

Låt er inte luras av bilderna. Vinden viner. Snön yr. Iskallt.

Promenad med Lillan var inte att tänka på i förmiddags. Jag borstade henne några minuter istället. Ibland kan man inte göra något, eller ibland bara något litet. Men även det lilla kan vara nog så viktigt i det långa loppet.

Lillan går att lyfta hovarna på, men hon behöver träna mer på det. All hantering är ett steg på vägen. Idag borstade jag hela kroppen, sprayade pälsglans i man & svans samt tofsade manen från en pall för att den ska ligga på en sida. Vi lyfte hovarna en gång också. Samtidigt tränade vi på att vara inne själva i stallet, dessutom med lite extra ljudeffekter då vinden verkligen slet i stallet. Hon var väldigt pigg & busig, men inte orolig. Hon var väldigt glad över att få lite uppmärksamhet och ville att jag skulle ta med henne in igen direkt efter att jag släppt ut henne. Det var ett bra betyg.

Dessa små & korta sessioner gör ingen skillnad imorgon, men efter en längre tid att jag har en enkel och trevlig häst att hantera. Det har jag ju redan, men ni fattar. Det kommer att hjälpa mig många avseenden, t.ex. första gången hon ska klippas.

Efter att jag borstat Lillan så gick jag in för att sedan gå ut lite senare på dagen igen. Hoppades på att vädret skulle vara tillräckligt lugnt för att kunna skritta Ida. Men nej. Förhoppningsvis kan morgondagen eller helgen bjuda på lite mer motion för hästarna istället.

Publicerat iAllmäntKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *