Hoppa till innehåll

HÄLLEBO MERIADOC; dagens ridpass!

Precis kommit hem från dagens ridpass på Merry, innan jag ska äta och bege mig iväg på egen träning så tänkte jag berätta om ridpasset.

Merry var PIGG. Kallt och fast underlag under fötterna, klart han blir glad. Kändes fräsch och motiverad. Jobbade med travbommar och galoppbommar på böjt spår. Gick som på räls i vänster varv. Där känner jag att jag har honom i balans på båda tyglarna. Han tenderar att bli aningens rak i det varvet, så jag får jobba med att han formar.

Höger varv gick också bra. Han känns mer genomsläpplig där, men när jag svänger märker jag att han ligger aningens feldoserad. Jag hade nästan inte märkt det om det inte vore för att jag ska pricka en bom. Han blir aningens ostbåge och aningens ”tom”. Och det syns knappt, han spårar fortfarande. Jobbar honom lite rakare i detta varvet. Hellre lite för rak, i balans och att jag har honom i båda tyglarna. Det är ju därifrån jag sedan kan be honom att gå runt min innerskänkel.

Mycket bra ridpass. Nästa gång är planerat på torsdag!

Publicerat iExtrahästar

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *