Hoppa till innehåll

LILLAN; första utflykten!!!

Stor dag för Lillan idag, för allra första gången så har vi åkt ifrån gården och gått i land på ett nytt ställe.

Vi har tidigare tränat lastning och även åkt transport i ca 2-4 minuter ungefär 1 gång i veckan. Detta har vi gjort under ett par veckor, men idag var det alltså första gången som vi faktiskt åkte någonstans.

Så mycket längre restid jämfört när vi tränat blev det inte. Vi åkte till ett ridhus 6 minuter bort. Trots att hon såklart märkte att vi kommit till ett nytt ställe så gick hon lugnt ur transporten och vi traskade okomplicerat ner till ridhuset.

Väl inne i ridhuset blev hon orolig och började att ropa på de andra hästarna som fanns i flera hagar utanför ridhuset. Jag ledde henne i skritt tills hon landat. Det tog inte särskilt lång tid. Vi avslutade med att longera några varv vilket hon gjorde exemplariskt. Då hade hon släppt fokus på hästarna utanför och var både lydig & avslappnad.

Sedan var det dags för nästa spännande moment, nämligen att lasta och åka hem igen. Alltid lite extra spännande att lasta en ovan unghäst på en ny plats efter en mental urladdning. Men precis som varenda gång vi tränat så traskade hon lugnt på och vi kunde MYCKET nöjda åka hem. Vilken perfekt första erfarenhet av att resa!

Nöjda & glada efter en bra upplevelse på bortaplan, dags för hemfärd!
Publicerat iKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *