Hoppa till innehåll

DAGENS TRÄNING FÖR LILLAN⭐

Idag slutade jag så pass tidigt att jag egentligen skulle hinna rida en häst nu innan det nalkas pass på gymmet, men jag är bara så trött. Finns egentligen ingen möjlighet för mig att rida ordentligt på vardagar nu pga mörkret, och när det väl går (som idag) finns det inget i mig som orkar. Det går dock ingen nöd på hästarna, de är ute i hagen och har fått bra träning under veckan. Imorgon har jag ju hela dagen på mig.  Jag & mamma körde ett pass med Lillan iallafall. Jag började med att longera. Pigg. Körde sedan två uppsittningar. Hon gjorde det kanon. Fortfarande pigg och lite väl vaken dock. Lite uppe i varv och reaktiv. Kändes trygg med uppsittningsmomentet dock, fick ett extra kvitto på det idag. Råkade dra i benet på hennes rumpa, men det störde henne inte. Kände inte att det var läge att skritta uppsuttet. Ställde mig i stigbygeln istället och först var hon lite spänd i skritten. Testade igen och helt plötsligt var hon fokuserad & avspänd igen. Perfekt.  Efter det drog vi av sadeln och lastade henne på transporten. Åter igen visade det sig att hon hade en sämre dagsform. Hon gick snällt på men var lite stressad inne i transporten. Jag väntade ett tag och då landade hon. Vi passade på att åka 3 minuter. Det gjorde hon jättebra. Trots att vi åkte en liten sväng och att de andra hästarna ropade på henne så backade hon sedan lugnt ut utan att svara dem.  Även om hon var lite uppe i varv idag så blev det ett väldigt bra träningspass. Det är ingen brådska, vi gör det som känns lämpligt för dagen. Först var jag osäker på om vi skulle testa att åka med henne, men när hon landat efter ett litet tag så kändes det ändå lägligt. Glad för att vi gjorde det. Ytterligare en erfarenhet rikare! 

NU —> soffa, filt och bara ta det lugnt. Sedan gymmet! 

Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *