Hoppa till innehåll

PALLE; mer om dagens tävling!

Här kommer lite bilder från dagens framridning. Tänkte ta er igenom den steg för steg:

Skrittade fram i ca 12 minuter…

…för att sedan jogga ett par varv i trav. Lång tygel, bara röra sig framåt, frusta & komma igång. Han var väldigt avspänd och värmde upp precis som jag önskade. Efter det paus på lång tygel igen. 

Efter en kort paus på lång tygel i skritt så värmde vi upp lite i galopp också. Framridningen är STOR så jag följde ridbanan runt i en ganska framåt och aktiv galopp. Han kändes riktigt trevlig i samtliga gångarter. Det var roligt att rida honom!

Efter att vi galopperat fram så pausade vi ytterligare en gång i skritt. När jag sedan tog tyglarna så var målet att skapa formen jag skulle tävla i. Jag började med lite skrittjobb för att sedan jobba i trav & galopp också. Under uppvärmningen så red jag raka spår och långa svängar. I denna sista del så rider jag in på volter och använder mig mer av det böjda spåret för att skapa mer genomsläpplighet. Jag gör också fler övergångar samt använder mig av skänkelvikningar och något steg i öppna här & var. Eftersom att Palle inte är fullt igång ännu så blir denna del ganska kort. När jag sedan red bort mot tävlingsbanan så hade jag nästan ridit 5 kilometer, vilket var mitt mål. En bra framridning!

Publicerat iAllmäntTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *