Hoppa till innehåll

SNABB SAMMANFATTNING OM HÄSTARNA IDAG:

Palle: Vi åkte till hemmaklubben och startade en LB:2. Fin på framridningen, inne på banan började han att gnissla tänder. Han kan göra det ibland om han bli laddad, stressad eller störd av något. Känns ju såklart inte bra att han gjorde det (jag börjar ju undra om något är fel), samtidigt var han helt perfekt resterande 45 minuter ute på framridningen så jag HOPPAS att det var på grund utav lite spänning som han gjorde det inne på banan sedan… Resultatet blev tyvärr bara 66% och precis utanför placering. Inga direkta missar förutom gnisslandet. Endast ett poäng till placering dessutom. Tävlingsmänniskan i mig skriker och stampar, haha. Jag & Palle kommer alltid för att rida hem ett pris och det är alltid surt när jag inte lyckas. Speciellt när han är så fin på framridningen som han var idag. Förhoppningsvis får vi fortsätta att träna på och i takt med det så kommer vi att kunna höja nivån ännu mer. Inte vår dag idag.

Hursomhelst så är jag väldigt nöjd med framridningen (och jag är nöjd med ritten med, förutom gnisslandet då). Han kändes superfin, bilder kommer!

Lillan: Först longerade jag henne lite. Efter det hängde jag lite och eftersom att mamma kunde vara med så passade jag på att sitta upp för första gången (!!!). Jag har jobbat med henne själv eller ihop med Z, men kände att jag ville ha mamma med första gången jag sitter upp på riktigt. Det känns tryggast. Och vilken känsla! Första uppsittningen är ju alltid speciell tycker jag. En milstolpe. Vi kommer dock att fortsätta i samma lugna takt. Först ska uppsittningen befästas ännu mer innan vi går vidare. Så glad❤️❤️❤️ Som om inte det vore nog lastade vi en gång och hon bjöd på transporten. Gick raskt in och sedan lugnt ut. Och det räcker så. Finns ingen anledning att nöta, bara gå in, ge godis och gå ut en gång är nog. Tar 3 minuter. 

Ida-Holly: Vi passade på att åka & hoppa lite igen. Började med att rida i en 8-volt över ett litet kryss. Kändes riktig bra. Förvånansvärt bra. Hon följde mig fint i svängen och tog sig han det lilla krysset med bibehållen takt, balans & genomsläppslighet. Hon landade i rätt galopp varenda gång också. BINGO! Efter det gick vi vidare med att hoppa en linje som inleddes med två studs, sedan tre galoppsprång fram till ett räcke för att sedan rida två galoppsprång till en oxer. Hon var lite fumlig först, hon är egentligen inte jättevan vid mycket bommar & hinder. Vi har alltid ridit över mycket enkelhinder. Hon blir lite förvirrad och vet inte riktigt vart hon ska fokusera när det kommer till serier eller linjer med många hinder, trots det gav hon mig en bra känsla och jag är supernöjd med dagens ridpass.

Tre MYCKET duktiga & fina hästar idag alltså. Bästaste❤️

Publicerat iAllmäntTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *