Hoppa till innehåll

KOLL PÅ MATEN

För ett litet tag sedan fick vi hem nytt hö med tillhörande foderanalys. Nu har alla mina tre, Ida-Holly, Palle & Lillan noga uträkande foderstater. Mineraler ska enligt uträkningen vara överflödiga, ett tillskott på selen behövs dock. Det misstänkte jag redan sedan innan, så det får de redan ett tillskott av. Jag ger det inte varje dag dock, lika viktigt som det är att de får i sig selen, lika viktigt är det att de inte får i sig för mycket. 

Vad det gäller mineraler så brukar jag ge hästarna en mindre dos i perioder. Eftersom att de äter så pass mycket gräs & grovfoder så får de nog oftast i sig det de ska, men det känns bra att de får ett litet tillskott utav det ibland. Speciellt på sommaren när de ofta tränas hårdare och svettas mer.

Ida-Holly & Lillan får mest grovfoder och får dessutom foder med extra mycket protein i på kvällen. Ida-Holly blir lätt tunn och behöver hjälp att bygga muskler. Lillan är ung & växer, dessutom är hon tunn. Hon behöver all hjälp som hon kan få för att samla på sig massa. Palle behöver inget extra däremot. Han får lite mash + tillskott för lederna när han kommer in på kvällen. På tävlingen i Tranås vann vi ett tillskott från Akitv Svea som innehåller nypon, grönläppad mussla, glykosaminglykaner och omega 3 som jag blandar i fodret just nu. Perfekt pris för honom ju! Oklart om det gör någon skillnad, men det känns åtminstone bra. 

Jag & mamma håller det enkelt. Grovfoder är basen och det får de MYCKET av. På sommaren har jag turen att kunna låta dem beta gräs, det absolut bästa. Att få beta gräs i en stor hage är det bästa jag kan ge dem. Det är då de brukar vara som allra finast!

Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *