Hoppa till innehåll

PB

Igår fick jag till ett väldigt bra gympass, hade tryck i musklerna och en styrka jag sällan känt. Det började dock mediokert. Jag startade med pull ups, orkade bara en. Har klarat två innan, jag var nöjd ändå eftersom att jag ändå var väldigt nära på att sätta två.

Sedan vandrade jag vidare till bänkpressen. Jag har kört med så pass tung vikt att jag bara orkat 5 repetitioner den senaste tiden, jag har dock stagnerat i mina framsteg. Innan körde jag alltid bänkpress först i passet. Sedan jag ville lära mig pull ups så har de fått starta passen istället, det är nog boven till att framstegen stannat av. Har du en muskelgrupp eller en övning du vill bli bättre i så är det viktigt att köra den först. Det jag gör först eller tidigt i passet kommer jag att orka mer i, jag kommer ha bättre motorisk kontroll (teknik) samt fokus vilket gör sitt på resultatet.

Eftersom att jag känt mig lite slö i bänken det senaste så tänkte jag sänka vikten litegrann och jobba med lite fler repetitioner istället under en period för att sedan höja vikten och sänka repetitionerna igen. Ett litet omtag helt enkelt. Men när jag lade mig i bänken så kändes 50kg suspekt lätt helt plötsligt. Så det slutade med att jag maxade istället. Det var väldigt länge sedan sist. När jag maxar så brukar jag jobba med 2-3 repetitioner då jag kan tycka att det är onödigt spännande när man inte ens vet om man klarar en repetition, haha.

Jag kände mig verkligen så stark, dessutom var jag inte alls lika ”skakig” och trött efteråt. Jag började på riktigt undra vad som hänt med mig. Jag känner mig ganska sällan kraftfull. Jag tar ju i ordentligt, och det känns oftast bara jobbigt, haha. Det ska det ju förstås. Men igår fann jag ett gott tryck och självförtroende i musklerna. Kände mig frisk, ung och stark. Underbar känsla.

Men sedan kom jag på det. Kreatin. Jag har inte ätit det på länge, men nu har jag börjat igen. Och det måste ha bidragit. Kreatin är ett tillskott (förmodligen det enda) som har så pass bra effekt att den är mätbar. Det har bevisats att kreatin ökar prestationsförmågan i mängder av studier. Det är ett av de tillskott som man forskat allra mest på.

Efter bänken så körde jag lite ben vilket också kändes väldigt bra. Jag gör det väldigt sällan just nu eftersom att tiden inte riktigt finns där. Men jag försöker att få till det då & då för att smörja lederna litegrann och inte tappa för mycket av det som jag byggt upp innan.

Det var iallafall länge sedan jag fick till ett sådant pangpass, det förtjänade helt enkelt ett långt inlägg på bloggen, haha.

Publicerat iMin Träning

2 kommentarer

  1. Anna Anna

    Åh har varit sugen på att testa kreatin! Vilket köper du? 😃

    • Det tycker jag att du ska göra! Just nu äter jag Kreatin från Smart Supps💪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *