Hoppa till innehåll

PALLE; gårdagens ridpass!

Det är så bra att få lite film på sin ridning ibland. Jag kände att Palle var lite av och på i kontakten igår vilket ledde till att han var lite mer ostadig i sin form. Det kändes bra när jag red (även om jag visste att det inte var perfekt). Men när jag fick se filmen så kände jag ändå att jag skulle ansträngt mig lite mer för att få ut hans hals och nos mer.

Det är ju en evig diskussion (iallafall på nätet) om att hästar gå bakom lod när de inte är starka nog. Alla tycker olika. Jag tycker att det är så till viss del. Palle är i lite sämre form nu, det innebär att det lättare blir som det var igår. Det var ju ingen katastrof på något sätt, men ändå något som jag såklart vill förbättra tills nästa gång.

Det jag vill komma till iallafall är att om jag hade ridit utan träns så hade han ju inte gått på samma vis. I slutändan så är det ju trycket från min hand som får honom att backa in nosen. Nästa gång han känns på samma vis så kan jag koppla ihop känslan med filmen och försöka att justera min ridning lite till för att få det lite bättre.

Publicerat iHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *