Hoppa till innehåll

UA, eller?

Jag har tänkt på en sak. När Palle fick en inflammerad hasled 2021 så svarade han bra på behandlingen. Han böjdes runt om flera gånger, röntgades, ultraljudades och så vidare. Han var utan anmärkning i allt. Han bedömdes som frisk och skulle sättas igång.

Jag tyckte inte att Palle var helt fräsch trots att han gick igenom U.A. Det var delvis därför som hans igångsättning nästan tog ett år.

Om det berodde på att det fanns smärta, svaghet eller att han behövde tid för att hitta det rörelsemönster som jag är van vid efter hältan är svårt att avgöra.

Det jag vill komma till är att många förlitar sig på veterinärens undersökning till 120%. Förslagsvis någon som har en häst som kanske inte funkar vid ridning. De undersöker hästen från topp till tå och det visar sig att det inte är något ”fel” på den. ”Den har inte ont” brukar de säga då. Så kan det givetvis vara, men bara för att man inte hittar något så betyder ju inte det att smärta INTE finns eller förekommer heller. Viktigt att komma ihåg och ha med sig tycker jag.

Ett vetrinär undersökning är VIKTIG. Men den kan omöjligen säga allt. I slutändan måste vi känna våra hästar och ihop med veterinärens utsago också våga känna in och gå på våran egen känsla om vad ens häst behöver.

Summa summarum = bara för att man inte hittar det så betyder det inte att det inte finns.

Publicerat iPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *