Hoppa till innehåll

NULÄGET

Just nu känns det som det är fullt upp, men samtidigt inte på samma gång, haha. Jag stiger upp ca 0500-06:15 pga att Idun vill upp då. Då passar jag på att släppa ut hästarna, ge Idun frukost samt bajsa & kissa henne. Oftast gör Zacke det medans jag fixar hästarna. Sedan går jag oftast och lägger mig med Idun igen. Ungefär 30 minuter till 60 minuter. Brukar bli uppstigning ungefär vid 08:00 igen. Då går jag & Idun ut och gör stallet. Efter det brukar jag äta frukost och ta det lite lugnt.

Under förmiddagen/mitt på dagen brukar jag rida en häst eller träna själv om det finns möjlighet. Framåt 14:00/15:00 brukar jag åka in och jobba under eftermiddag & kväll om inte Zacke har göromål som gör att jag måste vara hemma med Idun.

Under hela januari har jag dessutom tagit hand om andras djur medans de är på resa. Jag har just nu kvällstjänst i ett annat stall i stort sett hela denna vecka. Nästa vecka blir det morgontjänst i ytterligare ett stall. Det kanske är en affärsidé, haha. Idun älskar att åka bil och kan dessutom koppla av och vänta utan problem. Så det funkar fint.

Så det är lite så som jag lever just nu. När vi går in i mars tror jag att Idun kommer att kunna vara lite mer självständig. Hon är jätteduktig, men fortfarande liten och kräver mycket tillsyn och uppmärksamhet. På tal om mars, vi har faktiskt anmält oss till en valpkurs och den börjar just i mars. Det blir roligt och bra träning för oss alla tre tror jag.

Om vi då ska rikta blicken mot hästarna… Palle ser faktiskt bra ut. Otrolig förbättring på så kort tid. Han går ute nu som vanligt. Palle var ju mitt i sin igångsättning efter en kortare vintervila när han drog på sig smällen/skadan på hans nerv. Började rent av tänka att han skulle gå årets första hoppträning och eventuellt även tävlingsstart, men nu får vi se lite istället. Om han nu skulle fortsätta att återhämta sig och se helt hundra ut även efter avslutad kur med metacam så tänker jag att vi borde kunna börja med lite lugna ridpass. Jag kommer såklart att känna av under tiden. Jag kommer inte ha bråttom att hoppa eller göra andra saker som kräver mer. Jag själv vaknade en dag för några år sedan och kunde INTE lyfta mitt ben mer än någon centimeter. Efter en vecka kunde jag gå och göra allt, men jag var inte smärtfri. Det tog TID, och än idag är jag inte helt 100%.

Med det sagt så ska jag vara extra lyhörd. Skönt att vi hann ta ett par pass i snön och få upp lite kondition. Går allt som det ska så gör det att vi snabbare kan ta oss till tävlingskondition om allt känns bra.

Jag är helt klart lite stressad över att Ida & Lillan vilat så pass länge. Eller länge & länge. Ida har vilat i 5 veckor nu, Lillan i 6 veckor. Vill bara komma igång NU. Men vi väntar fortfarande på transport, men förhoppningsvis är den här inom någon vecka (!!!). Och så är det verkligen dåligt underlag ute. Samtidigt så har Ida inte fått en längre vila sedan hon var unghäst. Det kanske bara gör henne gott? Jag vet ju att hästarna inte far illa. De har det bra i sin hage. Men ändå känns det lite jobbigt. Jag vill ju att vi ska få lite saker gjorda iår. Men förhoppningsvis får vi det. I år kommer jag ju dessutom att ha en ridbana att tillgå så fort vädret är med oss vilket kommer göra stor skillnad. Om det bara smälter bort lite mer snö & is så tror jag att jag vågar mig på att sätta igång Ida. Så det blir fortsatt lugnt på hästfronten ett tag till, men det närmar sig lite action.

Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *