Hoppa till innehåll

DAGENS RIDPASS; Palle & Lillan!

Idag åkte vi till ridhus med Palle & Lillan. Mamma red Palle och jag red Lillan. Ida får vila idag. Det tar sin tid att åka till ridhus och när jag kommer hem behöver jag ta hand om Idun igen eftersom att det blir lite körigt för Zacke att göra det medans han jobbar. Jag galopperade Ida ute i snön igår och hon tyckte det var underbart. Jag planerar att göra det imorgon också. På torsdag väntar sedan dressyrträning för Ida & Lillan.

Hursomhelst. Här kommer en sammanfattning av dagens ridpass:

Palle: Förra gången vi var iväg så berättade jag att Palle slog om 2-3 gånger i galoppen vilket han aldrig brukar göra. Sedan dess har jag ridit ut på honom en gång, jag kunde inte känna något konstigt då. Idag kände mamma lite mer ordentligt på honom igen. Inga omslag idag. Han såg väldigt fin ut. Han fick galoppera ganska mycket idag där han fick gå i ett fräscht tempo. Han var så aktiv och fin. Kraftfull i sin aktion och vägvinnande fina steg utan att gå isär. Precis en sådan galopp som jag tycker är bra att få till när hästarna är så pass still i hagen som de är nu. Genom att galoppera lite framåt så får de stretcha ut och komma igång i sin aktion ordentligt vilket behövs efter lugna dagar i hagen. Mamma var supernöjd. Väldigt bra ridpass!

Lillan: Det blev ett väldigt bra ridpass på Lillan med. Hon har varit riktigt fin de senaste ridpassen. Idag lade jag ut två galoppbommar och vi kunde pricka dem fint gång på gång i båda varven. Det säger ganska mycket om hur ridbar hon var idag. Efter det så fick hon galoppera på lång tygel och stretcha ut i en större galopp med lång och fri hals. Hon är nu så pass balanserad att hon kan galoppera i låg form och vara helt oberoende av tygeln utan att rinna iväg. Summa summarum jättefin och rolig att rida idag igen.

Palle redo för dagens ridpass med mamma.
Publicerat iAllmäntHeart PaalKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *