Hoppa till innehåll

KLÅDA

Alltid är det något. Allt har gått bra med Idun, men hon har lite klåda. Det kan eventuellt vara någon parasit. Veterinären tog en kik på henne i fredags när hon ändå vaccinerade hästarna. Vi fick lite medicin mot parasiter, hoppas verkligen att det hjälper🙏 Det vore träligt om det var något mer komplicerat som kräver vidare utredning.

Igår hade Idun en jobbig kväll. Hon blev galet bitig. Hon jagade fötter, händer & klädesplagg. Vi brukar undvika att det händer genom rutiner som gör att hon hamnar i ett bra flow under dagen. Igår hade vi dock USA-möte och rutinerna bröts vilket ledde till otroligt mycket bit. Hon förstår inte nej ännu utan blir nästan mer uppeldad när man försöker att avisa henne. Kände själv hur jag fastnade i ”nej” och att det inte funkade alls. Hon är inte helt lätt att avleda heller. Idag ska vi försöka att hålla rutinerna och om det ändå går snett så ska vi vara bättre på att avleda och/eller befästa sätt för henne att varva ner. En lugn valp bits inte. Hon är så ny för oss, ibland blir vi lite överumplade och hanterar inte situationen så smart som vi vill. Detta är något som brukar försvinna av sig självt när valpen mognar, och tills dess så gäller det att försöka göra det så trivsamt som möjligt för att bibehålla en bra relation & kontakt. Speciellt när hon är så ny för oss❤️

❄️
Publicerat iAllmäntIdun

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *