Hoppa till innehåll

HÄLLEBO MERIADOC; tävlingsresumé 2023!

Då var det dags att summera året med Merry! Vi gjorde 11 starter på LA-MSV C nivå. Vi var placerade i 7 av dessa 11 starter. 5 av dessa 7 var vinster. Vi red mestadels LA:1 & LA:3, men vi debuterade även i LA:P1 samt startade en MSV C. I MSV C:n satte vi nytt PB på 66% och red in en andraplats. Vi har haft ett väldigt bra tävlingsår! För er som vill ha en grundligare genomgång av hela året så är det bara att fortsätta att scrolla neråt😃

Den 2 januari 2023 så red jag årets första ridpass på Merry vilket ni kan se film på precis ovan. Hans ägare håller igång honom efter bästa förmåga på vintern, men det innebär ändå en lugnare period för Merry. Vi använder alltid våren till att komma i form, vi är oftast som bäst i mitten och slutet av säsongen.

Vi gjorde våran första start i Mantorp precis i början av mars, sedan red vi ytterligare en tävling i Lammhult i slutet av mars. Båda starterna var i LA:3 och vi slutade precis utanför placering i båda. Lite irriterande, haha.

Tredje starten gjorde vi i Ölmstad.

Den 10 april gav vi oss ut igen. Denna gången startade vi LA:1 i Ölmstad. Vad det gäller placering så blev det tredje gången gillt. Denna gången vann vi på 68% trots att Merry var lite spänd, vi fick dessutom en lite större miss🏆 Vi var glada över att få vinna klassen, men än var vi fortfarande i vår uppstartsfas. Vi kunde bättre än så!

Vinst i LA:3 den 7 maj.

Nästa start skedde en månad senare. Jag var taggad på att sätta årets första pangträff, men nja, så blev det inte riktigt. Men vi var bäst för dagen och vann på våra 66%. Jag var nöjd med ritten och vi hade inga direkta missar. Vi var bara inte riktigt ”där” för att kunna ta de högre poängen.

Tävlingen efter det red vi i Kinda. Vi startade en LA:3 och håvade då vi in vår tredje raka vinst. Denna gången på 69%. Här började vi hitta formen!

Efter Kinda kände jag att nu jäklar kör vi. Men det blev inte riktigt så. Vi startade LA:P1 i Mantorp och där blev det tydligt att vi hade en bit kvar för att verkligen kunna behärska de lite svårare sakerna som enkla byten och skolor som ingår i det programmet. Sedan var det visserligen första gången vi red det programmet, det tar ju ett par gången innan man får snits på varje program.

Tävlingen efter det var i Holaveden där det blev både stolpe in och ut på samma gång. Vi hade stolpe in för att vi knep en andraplats på mediokra 64%, men stolpe ut för att Merry fick en fluga som irriterade honom i näsan. Han kändes fin men blev orolig med huvudet och frustade mycket i programmets inledning. Dålig tajming.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge… Nästa tävling fick vi äntligen till det. Vi red ihop 70% och tog hand om vinsten i LA:1 på Jönköping Summer Dressage! Jag var verkligen så jäkla sugen och taggad på att få till just en sådan ritt. Jag var nöjd med vår prestation och antog att den skulle få god utdelning, men det var lite extra spännande att vänta på poängen eftersom att det var en för oss nya domare som dömde klassen. Vanligtvis vet jag vilken % vi kommer att få på ett ungefär när vi rider för de domare som vi ridit för tidigare, men med en ny är det svårare att gissa.

Träningspass hemma hos Merry under sommaren.
Tävling i Kinda igen.

Sedan var det dags att rida ytterligare en tävling i Kinda. Formen var med oss igen. Vi red in ytterligare en vinst på 70% i LA:3, sedan slog vid dessutom till med 66% i MSV C:1 och tog andraplatsen där. Vilken PANGDAG! Vi var så glada och nöjda.

Årets sista start gjorde vi LA:3. Vi fick inte riktigt till det denna gången. Trots det så red vi ihop 68% vilket ändå är ganska fina poäng. Helst vill man ju vinna på över 70% varje gång, men det går ju inte, haha.

Bilder från två ridpass hemma hos mig efter avslutad tävlingssäsong nu under hösten/vintern.

Ytterligare en fin säsong av Merry. Vi kan inte vara annat än nöjda såklart. Han hävdar sig fint bland de stora hästarna, för visst är det skillnad på en ponny och ett halvblod avlat för dressyr. Även om Merry har fina gångarter så bleknar vi lite bredvid de lovande dressyrhästarna ibland. Vi vinner framförallt tack vare att vi kan göra sakerna ganska korrekt, harmoniskt och ofta med ganska stor precision & noggrannhet eftersom att han är så lydig. Jag & Johanna är ju verkligen hobbyryttare dessutom, jag är säker på att Merry hade kunnat utveckla sina gångarter ganska mycket ifall man hade satsat till 100%. Bästaste Merryboo💓

Publicerat iExtrahästarTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *