Hoppa till innehåll

VAD SKA MAN SÄGA

Helgstrands namn syns överallt i olika hästmedier. Jag hade egentligen inte tänkt att skriva något om det. Men jag gör det ändå. Tycker som så många andra att det är fruktansvärt. Det är en bra sak, vi är så många som är överens om att man inte behandlar hästar på detta viset.

Ryktena har funnits om denna man länge, men nu finns bevis, svart på vitt. Det tråkiga är att det finns fler som honom. Stora stall, ryttare & verksamheter med dåliga rykten och anmälningar på sig. Trots att detta är känt för många så har flera av dessa verksamheter tusentals följare på Instagram och sammarbeten med stora ryttare. Varför tar inte fler ställning? För mig är det ofattbart. Istället ser man likes och 😍-emojis från andra kända ryttare i kommentarsfälten på framgångarna de skördar på oetiska metoder som absolut inte kan kallas för ridning. Man kräks ju.

Jag har tränat för flera olika tränare, tävlat på samma tävlingar som många framstående svenska ryttare och träffat en hel del folk inom ridsporten vilket gjort att man fått lite ”inside information” om både det ena och det andra. Ändå är det nog väldigt mycket som jag inte känner till. Tänk då vad mycket mer dem måste veta som verkligen är inne i svängen. Men det säger man såklart inget om. Det är så många där ute som håller varandra om ryggen. Är man inflytelserik kan man tydligen göra lite som man vill.

Flera ryttare på elitnivå tar avstånd från våldet och ”ridningen” som visas i dokumentären, men ingen har egentligen uttryckt att de tar avstånd från Helgstrand. Jag får en känsla av allt kommer att fortsätta som det alltid gjort när detta blåst över. Om han ska stoppas så krävs det att man slutar att göra affärer med honom.

Inte nog med att hästarna borde räddas från hans gård ögonaböj så skjuter han hela ridsporten i foten. Jag undrar om inte avslöjanden som detta kan bli dödsstöten för ridsporten ”en vacker dag”.

Publicerat iAllmäntPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *