Hoppa till innehåll

MERRY; dagens ridpass! *FILM*

Nu blir det både bilder & film från dagens ridpass med Merry! Vi börjar med filmen:

Filmen visar egentligen allting som vi gjorde under dagens ridpass förutom nedvarvningen. Först lite uppvärmning, sedan lite bommar som senare blev små hinder. Merry har hoppat väldigt lite de senaste åren då vi satsat på dressyren. Som ni ser håller vi allting väldigt lågt och enkelt, men vi avslutade på ett par språng som låg på 80cm. Kändes bra!

Förra gången jag red Merry så var han gudomlig. Han var inte gudomlig idag, haha. Han var lite matt och orkade inte riktigt ha samma bärighet och driv som sist. Även om han inte riktigt var där han var förra gången så tycker jag att han var väldigt fin. Förutom att jag red lite dåligt på bommen innan hindret så hoppade vi enkelt över alla hinder i en fin rytm. Han var stadig, harmonisk, rak, enkel och positiv. Jag kan faktiskt inte be om så mycket mer än så. Jag är väldigt nöjd.

Jag tror verkligen att denna typen av arbete gör susen för vårat dressyrarbete!

Här kommer lite bilder också:

Även om Merry mest dressyrtävlat de senaste åren så har vi gjort lite på hoppbanan med. Han har blivit belönad med hoppdiplom som ungponny och vi red även ungponnychampionatet i hoppning för 5-åriga ponnyer. Vi har startat upp till LB+5, dvs 105cm. Vi har dessutom även vunnit Welsh-SM i hoppning en gång!

Publicerat iExtrahästar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *