Hoppa till innehåll

DAGENS RIDPASS; Ida & Palle!

Ida: Dagens ridpass blev lite längre än vad genomsnittet brukar ligga på. Totalt 56 minuter och en sträcka på 8,7 km. Det blev en blandning av jogging och trim. Det märktes att hon hade en ganska lång startsträcka idag. Så jag fick trava och galoppera ganska länge inne jag kände att hon kommit igång till 100%. Våran vinterhage är inte den bästa, så det bidrar helt klart att hästarna stelnar till och inte använder sin kropp lika bra. Denna tiden på året är det alltså extra värdefullt att ha en ridbana. Sedan jag kunde börja rida på den så har jag kunnat rida betydligt mer. Jag får nog in 2-4 ridpass fler i veckan jämfört med innan. Hursomhelst. Efter att jag kände att Ida kommit igång ordentligt så red vi ganska mycket förvänd galopp. Kändes bra!

Under helgen som var så har det kommit på ytterligare ett lager på ridbanan samt jämnats till lite mer😀

Palle: Detta passet stannade på 40 minuter och en sträcka på 5,8 km. Palle är den häst som gynnats mest av att vi nu har en ridbana. Han har fått stå tillbaka lite innan som ni vet. På denna korta tid så har han verkligen blommat ut och han har stärkt sig väldigt mycket. Han var otroligt fin idag igen. Han överaskar varje ridpass just nu. Jag trimmade lite ordentligt idag. Skolor, övergångar och förvänd galopp. Kändes oförskämt bra! Jag valde att avsluta ridpasset i god tid eftersom att planen är att mamma ska rida honom i ridhus imorgon. Förhoppningen är att han ska känna sig fräsch och ha bra förutsättningar till att jobba imorgon också.

Publicerat iAllmäntHållidejHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *