Hoppa till innehåll

JOGGING PÅ SCHEMAT

Idag har jag joggat Ida & Palle. Tog Ida innan jobbet och Palle efter. Vi har ca 700-800 meter till ridbanan. Blir en naturlig framskrittning och avskrittning.

Ida fick jobba väldigt lätt. Vi skrittade dit, travade lite först, sedan galopp i ett par minuter i joggingform för att sedan skritta hem igen.

Palle fick arbeta lite mer i sitt ridpass, men ändå ett joggingpass. Jag galopperade över bommarna och tog även 2 repetitioner över den lilla serien som jag hoppade häromdagen. Han kändes väldigt fin över galoppbommarna. Han var aktiv, balanserad och eftergiven före, över & efter. Jag såg perfekta distanser löjligt tidigt gång efter gång. Just den känslan har jag saknat lite på Palle det senaste eftersom att jag inte hoppat honom så mycket. Så gött att känna det igen.

I höger galopp har han lite bättre räckvidd. När jag kommer i vänster galopp så byter han ibland till höger galopp istället för att stretcha ut sin vänstergalopp. I vänster galopp så får jag komma in med lite mer kraft och ställa honom en gnutta till vänster för att han ska bibehålla den galoppen. När han väl gjort det 2-3 gånger så går det ganska lätt sedan, men det är precis som att han tar lite mer tid på sig att komma igång i vänster galopp.

Båda hästarna var väldigt fina. Nöjd!

Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *