Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; dagens tävling! *FILM*

Ja ni vet ju redan hur det gick på dagens tävling, men jag ska berätta lite mer om det hela. Jag är verkligen supernöjd med Ida. Hon har varit så duktig hela dagen, dessutom felfri i både 120 & 125cm. Dagens start i 125cm var hennes andra på den höjden, första gången inomhus. Jag kan bara minnas att jag ridit fem stycken 125-klasser någonsin (och så en 130-klass), så det är ju en utmaning för mig också. Det är fantastiskt att ha en så bra häst som Ida, det är så roligt att tävla henne.

Här kommer filmen från dagens runda i 125cm:

Jag tycker att jag får en fin start på hinder nummer 1. Sedan följer en högersväng för att hoppa hinder nummer 2 & 3, det är en linje som ligger längs med väggen. Detta var faktiskt det som jag ansåg vara banans största svårighet. Det beror på att det är en linje på 4 galoppsprång som ligger precis intill väggen. Linjer intill väggen är lite svårare tycker jag. Hästarna kan stå emot en aning och även trycka lite ifrån väggen. Det gäller att vara vaken och komma bra in på linjen, man har inte så mycket att spela på, endast fyra galoppsprång. Dessutom kommer detta tidigt i banan. Jag kan ibland rida lite för försiktigt i banans inledande del, jag visste att jag var tvungen att vara lite offensiv för att klara linjen på ett bra sätt. Jag kan tycka att jag tog en lite onödigt lång väg, borde kanske ha svängt innanför blomman, men annars tycker jag att vi gör linjen väldigt fint.

Sedan kommer vi till den delen av banan där jag rider lite sämre. Efter linjen är det en högersväng upp på hinder nummer 4, ett gult & grönt räcke. Det stod på samma ställe i 120-klassen. Då höll jag rytmen i svängen och fick ett härligt framåtläge. Den här gången för jag inte riktigt till rytmen och svängen. Ser ett kort läge och får jobba lite för att skapa plats, Ida blir lite förvirrad och tvekar för en sekund. Som tur är så hinner jag snabbt säga att vi ska hoppa, då gör hon sitt allra bästa för att klara hindret. Helt klart banans sämsta språng, men fin räddning av Ida. På grund av detta så får vi sedan lite långt till hindret som kommer efter, men Ida sträcker på sig och vi klarar oxen.

Nu är det dags för hinder nummer 6. En trekombination. Hon drar lite till höger i insprånget, men annars gör hon den fint.

Efter det följer en högersväng till ytterligare en linje. Den grön-vita oxen fram till vattenmattan. 7 galoppsprång emellan. Kändes bra! Gillar att jag sedan svänger innanför växten på vår väg mot hinder nummer 9 som är ett regnbågsfärgat räcke. Här tror jag att Ida börjar bli lite trött, blir en gnutta av & på till räcket. Men kändes väldigt bra ändå.

Vi avslutar sedan med att ganska matt språng på hinder nummer 10 som är banans sista hinder. Blev en touch på bommen, men denna gången hade vi tur. Felfritt!

Publicerat iHållidejTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *