Hoppa till innehåll

SEGER OCH NYTT PB!

Idag har jag & Merry tävlat på Kinda Ryttarförening. Vi startade LA:3 samt MSV C:1. Första gången som vi startar två klasser faktiskt. Och det gick ju himla bra. Seger i LA:3 på 70% och en andraplats på 66% i MSV C:1. Nytt personbästa i MSV C för oss! Superkul.

Dags att lasta och åka till Kinda. Merry snodde med sig en munfull gräs, haha.

Här kommer ett gäng bilder från framridningen:

Merry kändes fin på båda framridningarna. Inga konstigheter. Han kändes fin inne på banan båda gångerna också. I LA:3 fick vi några mindre missar. Det låg en kabel på den närliggande vägen. Den var täckt med något slags skydd. När bilarna körde över rörde sig skyddet och så blev det ett smällande ljud. Självklart körde en bil över mitt i vårat skrittprogram. Han spände till vilket ledde till att vi fick några lite sämre moment. Men ändå helt ok, vi drog på oss en 5:a som sämst till följd av det. Som tur var hade vårat program flera höjdpunkter. Vi fick 8 poäng på inridningen och länga formen i trav. Jag som ryttare fick också en 8:a, det är alltid extra roligt när det händer. Dessutom är det koefficient 3 (!!) på den, alltså värd det trippla.

Domarens kommentar (LA:3): Trevlig uppvisning på en lydig häst i stadig och bra form. Kunde trycka på lite mera i längningarna. Mjukt och välridet!

I MSV C:n hade vi tur. Ingen bil som körde förbi denna gång. Vi fick inget betyg under 6. Alltså ett program som var helt godkänt från start till mål. Roligt! Vi fick en 8:a på att länga formen i trav denna gången också. Vi fick även en 8:a på den avslutande halten. Majoriteten av skolorna betygsattes med 6 poäng. De skulle vi kunna göra bättre med lite mer träning, där har vi mer poäng att hämta. Men vi presterade verkligen så pass bra som vi kan just nu och fick ändå en hel drös med 7:or. Jag är väldigt nöjd med ritten. Jag vågade inte riktigt hoppas på att det skulle gå så pass bra.

Domarens kommentar (MSV C:1): Blir lite för rak i skolorna, annars stadigt och balanserat. Trevlig häst med bra bjudning. Lycka till!

Vilken rolig tävlingsdag! Jag är verkligen så nöjd med Merry. Det var länge sedan som vi red MSV C nu, extra roligt att komma tillbaka med ett personbästa. Bästa Merryboo!

Publicerat iAllmäntExtrahästarTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *