Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; dagens ridpass!

Regn och rusk. Idag regnar det igen. Lera och klaffs. Ska blåsa upp framåt kvällen, det kanske gör att det torkar upp lite. Mamma har varit sjuk denna vecka så jag/vi ligger lite efter med hästarnas träning. Idag hade t.ex. både Palle och Ida behövt ett riktigt ridpass i ridhus. Valde att åka med Ida.

Ida och jag fick till ett riktigt bra ridpass! Vi började med att skritta fram, sedan travade och galopperade vi fram. Sedan jobbade vi galoppen i två omgångar innan vi så småningom travade och skrittade av.

Förra ridpasset så red jag ganska många galoppombyten. Idag fokuserade vi på den förvända galoppen, och den har nog nästan aldrig känts så pass bra innan. Eftersom att vi red byten sist så trodde jag att hon skulle ladda lite och kanske byta galopp istället för att fortsätta i förvänd, men det gjorde hon inte. Hon var med mig hela tiden och förstod uppgiften.

Vi vävde också in lite volter samt skänkelvikningar i galopp. Ett par galoppfattningar från skritt blev det också. Hon gör fattningarna fint, men hon har väldigt svårt för att spänna av däremellan. Ida är absolut lättast att rida i galopp. Tyvärr stressar hon lätt upp i skritt & trav, särskilt när det är övergångar involverade. Jag har gjort och gör mitt bästa, men jag får acceptera att det är en utav våra svagheter ihop. Jag brukar vara bra på att få hästar avspända och balanserade, men just i Idas fall så lyckas jag inte i vissa situationer . Men vi har andra styrkor som tur är.

Överlag kändes hon väldigt harmonisk, fräsch och positiv. Fick en riktigt fin känsla i galoppen!! Jag är väldigt nöjd med dagens ridpass.

Publicerat iAllmäntHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *