Hoppa till innehåll

MERRY; dagens ridpass!

Idag åkte jag till Merry för ett ridpass. Vi har spanat in en tävling som vi planerar att starta. Klass har vi dock inte bestämt än. Det står mellan LA eller MSV C. Det var bra att vi kunde få till ett ridpass idag, för då kunde jag jobba lite extra med det som är svårt för oss i MSV C och stämma av hur det kändes samt jobba med det.

Vi har egentligen bara en kritisk grej i MSV C. Det är de enkla bytena. Och så fruktansvärt kritiskt är det inte. Han kan göra övergångar mellan skritt & galopp när jag förbereder väl och är precis rätt i min tajming. Men det är en annan sak att göra dem på diagonalen på en tävling. Det krävs att vi är i en ganska bra form för att kunna göra det. Merry mår ju inte dåligt av att göra ett sämre enkelt byte. Men jag åker ju inte och startar MSV C om jag känner att det blir för svårt att göra dem. Så roligt är det inte att få en 4:a eller 5:a på dubbla moment med koefficient 2, haha.

Hursomhelst. Vi tar ridpasset från början. Började med att skritta, trava och galoppera fram på lös tygel. Sedan gick vi ganska omgående över till att galoppera över bommar. Förutom att jag hade lite svårt att placera honom precis rätt ett par gånger så fick vi till flera väldigt bra repetitioner. Han har en väldigt fin galopp, men den kräver mer underhåll än traven. Att galoppera över bommar är ett perfekt sätt för honom att stärka sin galopp. Och han gör verkligen galoppbommarna så himla fint!

Sedan var det dags att ta tag i de enkla bytena. Jag började med att göra väldigt täta övergångar mellan galopp & skritt. Genom att inte galoppera särskilt många steg mellan övergångarna så hinner han inte gå isär. Istället stannar han i rätt samlingsgrad som gör det enkelt att bryta till skritt utan att få travsteg emellan. Det gjorde han väldigt bra.

Sedan gjorde vi ett par byten på diagonalen. Där är det svårare. Det är en längre sträcka innan. Jag får tänka lite öppna på diagonalen för att få honom tillräckligt mycket på bakbenen för att kunna göra en övergång till skritt. Här gäller det att jag är tillräckligt kvick. Jag kan inte förbereda bytet för länge, då orkar han inte. Jag får nästa räkna ner. Tre, två, ett, övergång!

Avslutade sedan passet som jag började. Galopp, trav & skritt på lös tygel. Jag är mycket nöjd med ridpasset. De enkla bytena kändes över förväntan. Vi får se vilken klass vi väljer i slutändan. När vi startar LA rider vi alltid för en placering. I MSV C ger vi oss inte utan en match, men det märks att kraven är högre och vi räcker inte till på samma sätt där även om vi lyckats ta flera placeringar även på den nivån.

Publicerat iExtrahästar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *