Hoppa till innehåll

SÖNDAG

Alltså, vilka fantastiskt fina dagar vi haft. Äntligen kan hage och fält torka upp litegrann. Dessutom är det perfekt temperatur för att sitta en stund i solen. Jag har passat på, snart kommer de där månaderna som tyvärr inte burkar innehålla särskilt mycket sol.

Idag började jag min dag med att släppa ut hästarna samt mocka, fylla på vatten och lägga in hö i boxarna. Fixat & klart inför insläppet i kväll. Sedan åt jag frukost och chillade en stund innan jag packade transporten och åkte tillbaka till hästarna. Sedan lastade jag Ida och så for vi iväg till en ridbana för att kunna hoppa lite. Jag åkte själv, så det blev ganska enkla och låga hinder.

Jag hade ett räcke, ett kryss och sedan två studs. Jag red mycket olika vägar och varvbyten över krysset. Vävde sedan in räcket och studsen i detta. Studs är jobbigt tycker Ida, men hon gjorde dem väldigt bra. Hon hade egentligen behövt hoppa mer sådant, så det känns bra att vi kunde få till det idag.

Det var ganska varmt när jag red, så Ida blev väldigt svettig. Hon har gått lite hårdare ridpass det senaste så jag valde att avsluta efter ca 30 minuter. Kändes väldigt lagom idag. Måste säga att hon kändes väldigt fin överlag. Fick henne trevligt runt skänkeln i båda galopperna. Hon var lätt att rida till hinderna. Ett allmänt bra flyt. Över studsen tenderar hon att bli lite platt och lång. Där fick jag tänka på att räta upp mig själv för att hjälpa henne vara kvar på bakbenen. Ibland hänger jag liksom med henne ”neråt”, och det vill jag ju inte. Jag försöker aldrig att parera med att dra upp hennes huvud. Istället rätar jag på mig själv för att hjälpa henne.

Tråkigt att det inte blev någon tävling idag, men skönt att jag kunde åka iväg med Ida istället. Hoppas på att kunna tävla Palle eller Ida nästa helg, så det känns bra att Palle fick hoppa lite igår och Ida idag. I veckan som kommer har mamma lite annat på sin agenda. Det betyder att jag ska hålla igång hästarna själv. Så jag kommer att låta Lillan vila och sedan kommer jag att försöka att trimma Palle & Ida på fälten för att förhoppningsvis inte behöva åka iväg något med hästarna.

Detta inlägget drog iväg. Bra jobbat om du fortfarande läser, haha. Nu är klockan snart 13:30. Jag ska nu äta lunch och kolla på dressyren från EM. Sedan borde jag putsa utrustning eller träna själv. Vi får se om jag kommer till skott. Handla mat måste jag också göra!

Publicerat iAllmäntHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *