Hoppa till innehåll

BRA BOK!

Den här veckan har jag mindre fokus på massagen. Dels för att jag behöver återhämta mig. Jag har ju gått från att massera litegrann till väldigt mycket vissa veckor & dagar.

Istället passar jag på att läsa på om skador, men också öva på olika massagetekniker. Dels för att ha flera verktyg att använda på kunderna, men också för att avlasta min egen kropp.

Jag har inskaffat boken ovan (tips!). Jag tycker ju att skador är väldigt intressant och det passar ju bra i mitt yrke. Man har nämligen alltid nytta av att vara påläst. Som massör är det inte mitt jobb att ge kunder diagnoser på eventuella skador. Det ska en fysioterapeut eller läkare göra. Jag sysslar med friskvård, inte sjukvård.

Däremot kan jag ge allmänna tips, misstänka vad som är fel och därför vara säker på när jag bör rekommendera min kund till att söka hjälp hos en läkare eller fysioterapeut . Det kan också vara så vissa skador eller tillstånd gynnas av att bli masserade. Eller att skadan ger sekundära spänningar i andra delar av kroppen som då kan behöva lite extra omsorg. Det är särskilt intressant för min egen del eftersom att det är något som jag själv kan hjälpa till med.

Publicerat iPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *