Hoppa till innehåll

LILLAN; dagens ridpass!

När vi kom hem från festligheterna i Knivsta så hade Ida tappat en sko. Hovslagaren kommer imorgon, så det är snart ordnat. Bra tajming för en gångs skull.

Tyvärr har Palle fått lymfangit. Ser ut som att han fått ett än så länge milt angrepp utav mugg som förmodligen är boven i dramat. Mamma ordnade med det medans vi var borta. Hoppas att det ordnar sig inom de närmsta dagarna.

Med det sagt så fick Lillan åka ensam till ridhuset idag. Länge sedan hon åkte själv, men det löste hon fint. Vi passade på att hoppa lite. Vi började med att travhoppa ett kryss. Sedan byggde vi ett räcke som låg ett galoppsprång bort från krysset. Så jag fortsatte att komma in i trav över det första hindret för att sedan landa i galopp och hoppa nästa hinder. På så vis får hon hjälp med att ta det lugnt samtidigt som hon ändå får hoppa i galopp och även vänja sig vid att hoppa kombinationer. Hon gjorde det väldigt självklart. Det sista hindret var 70cm, nytt rekord, haha. Hon var verkligen jätteduktig, jag är väldigt nöjd med dagens ridpass.

Nästa gång som vi hoppar kommer jag att vilja jobba med ett liknande koncept. Däremot byter jag nog det andra hindret som idag var ett räcke mot en oxer.

Publicerat iAllmäntKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *