Hoppa till innehåll

JIPPIE!

Go kväll. Klockan är nu strax efter 22:00. Snart dags att lägga sig. Körde ett roligt träningspass med Jill & Zandra nu på kvällen. Förra gången bestämde jag vilka övningar vi skulle köra, så idag körde vi ett utav Zandras pass. Det blev en riktig genomkörare. Precis vad jag behövde!

Idag fick jag ett härligt besked. Min certifiering är godkänd, papperna är påväg hem till mig i detta nu. Jag kan alltså titulera mig som certifierad massör. Jippie! Jag är nu helt klar med min utbildning till massör. Bara PT:n kvar!

Det är så givande att massera!! Roligast är att man får mycket tacksamhet tillbaka. Dessutom delar många med sig om deras erfarenheter gällande skador som är väldigt värdefullt för mig. Det gör att jag lär mig ännu mer. Kroppen är väldigt intressant och man lär sig mycket på att lyssna på andras erfarenheter.

Massage kan hjälpa till att lösa problem, verka förebyggande eller bara vara en avslappnade stund. Massage har så många goda effekter, alla borde gå! Jag brukar gå ca 3-6 gånger om året. Hade jag haft mer pengar hade jag gått varje månad.

För att kroppen ska fungera optimalt behövs dock mer än massage. Det krävs att man aktivt tar hand om både kropp & knopp. Och där har vi alla olika förutsättningar och förmåga. Att investera i massage, träning/motion, kost och återhämtning är inget man ångrar. Detta kan se olika ut för alla, men gemensamt är ganska många behöver bli bättre på detta. Det finns mycket stress i vårat samhälle idag. Träning & kost ska inte vara ytterligare en stressfaktor, man får försöka att hitta ett läge som funkar för sin kropp och livssituation vilket såklart kan variera vid olika tidpunkter i livet. Det gäller att vara både förstående, snäll och lite sträng mot sig själv på samma gång.

Publicerat iAllmäntMin TräningPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *