Hoppa till innehåll

PREMIÄR!

Idag gick Ida en riktig välbehövlig dressyrträning. Eller snarare jag fick en väldigt värdefull & välbehövlig träning. Måste börja rida henne mer framåt, bli kvickare i mig själv och inverka ännu mer. Vi har kommit så pass långt nu att insatsen måste ökas på om det ska bli något. Vi behöver öka på kvaliteten för att hon ska orka göra jobbet på tävlingsbanan, speciellt om vi ska upp ett snäpp till. Galoppen behöver bli mer kraftfull, igenom, framme och bärig. Och det måste bli lättare för henne att vara i den galoppen, för det är ju den hon ska hoppa i. Ibland orkar hon inte riktigt och tar en ”paus” på hoppbanan där galoppen tappar i kvalite, och då är det lätt hänt att en bom faller eftersom att språnget också blir lidande. Med det sagt så blev det en ganska krävande dressyrträning idag, men Ida jobbade på som bara den och hon var så nöjd med sig själv!

Extra roligt var att jag också red Lillan inför Ulla för första gången. Jag fick en grön stämpel på mitt jobb hittills. Hon var harmonisk, balanserad och lydde minsta vink. Vi visade upp oss från vår bästa sida. Hon var verkligen helt perfekt. Så nu har alltså tiden börjat då Lillan också ska få åka på träningar för tränare, så spännande! Hon samlar många vuxenpoäng just nu, vilken underbar häst hon är. Bästa Lillan!

Publicerat iAllmäntHållidejKällhults SpotlessTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *