Hoppa till innehåll

DAGENS RIDPASS

Blev hela två vändor till ridhus idag. Först med Ida & Lillan, sen med Merry. Här kommer en summering av dagens ridpass.

Lillan: Lite kort i steget och pigg i början. Lite rörig med huvudet och kroppen, men det tog inte många minuter innan allt föll på plats. Och det föll ännu mer på plats än vad det gjort innan. Åtminstone i traven. Formen var mer eller mindre stadig, hon flöt fram och har aldrig varit så ”flowy” innan. Wow! I galoppen nådde vi inte riktigt ända fram. Hon orkade inte riktigt. Allt som allt ett ridpass på ca 40 minuter. Tänk att hon liksom orkar riktiga ridpass nu. I vintras orkade hon inte mer än 20 minuter, men nu har hon verkligen tagit sig och förbättrar sin kondition & styrka vecka för vecka. Dels är det tack vare sommarhagen, men också för att jag tror att hennes kropp är redo att ta emot träningen på ett annat sätt.

Ida: Blev ett sådär ridpass på Ida. Hon har inte jobbats på ett tag. Sedan equiterapeuten fixade henne så har hon tävlat ganska mycket. Och däremellan mycket återhämtningsdagar. Så det kändes hela klart lite rostigt. Hon var ganska fin, samtidigt så fattades något och jag kunde inte riktigt sätta fingret på vad. Förhoppningsvis ska vi träna för Ulla imorgon, då kan hon hjälpa oss att komma vidare.

Merry: Fick till ett trevligt ridpass på Merry, han är lite matt så just nu, så vi tog ett lite lugnare ridpass. Jag arbetade honom, men bad honom inte att gå in i så mycket samling som jag hade gjort under ett lite hårdare ridpass. Vi har eventuellt planer på en MSV C om ca 2 veckor, vi får se om vi hinner komma i form tills dess. Trots att vi tog det lite lugnare så fokuserade vi på galoppen, fokus på att bibehålla kvaliteten i galoppen och låta den hjälpa honom att komma loss i kroppen.

Publicerat iAllmäntExtrahästarHållidejKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *