Hoppa till innehåll

STORSLAM!

Merry & Palle slog på stort i Ölmstad idag!!! De båda startade LA:1 och Merry tog hem vinsten på 68,8% medans Palle tog andraplatsen på 68,6%. Minsta mjöliga marginal dem emellan.

Tänker att vi tar allt från början, här kommer lite bilder & text från dagen:

Palle var först ut idag. Över två år sedan han gick en LA-klass. Han var ganska taggad på framridningen och jag hann tänka att vi tagit oss vatten över huvudet. Det är en sak att rida det hyfsat hemma, men det ska ju göras borta på tävling också. Som tur är så har vi ju tävlat upp till MSV för några år sedan, vi räddar nog båda upp en hel del poäng med hjälp av vår tidigare rutin & erfarenhet. Jag kan nämligen inte påstå att vi tränat inför detta.

Inne på banan höll vi ihop det bättre än väntat, två missar blev det. Ett taktinslag och sedan ett omslag i mellangaloppen. Jag var nöjd direkt när jag red ut. Jag förväntade mig ett resultat mellan 66-69%, så 68% kändes väldigt rättvist. Förutom en 4:a på omslaget i galoppen så fick poäng som löpte från 6-8 poäng. Vi fick 8:or på båda förvända galopperna. De är värda dubbelt så mycket, två 8:or blir alltså fyra 8:or. Utöver detta så fick vi även en 8:a på en utav volterna i traven.

Efter avslutad ritt på Palle så hade jag bara 40 minuter till nästa start. Så det var snabbt av Palle för att sedan hoppa upp på Merry.

Merry kändes fin på framridningen. Aningens ojämn i tyglarna (det vill säga oliksidig) till en början, det är något som förhoppningsvis blir lite bättre nu när Johanna har lite bättre möjligheterna till att kunna träna. Det har ju varit mycket snö & is. Mot slutet av framridningen kunde jag inte ana särskilt mycket utav det, utan jag tror att jag löste så pass mycket som var möjligt för stunden. Kände mig väldigt redo att gå in på banan när det var dags.

Väl inne på banan så blev han ganska spänd, men jag red verkligen moment för moment och han lät sig guidas även om spändheten ibland lös igenom. Vi fick en rejäl miss, ett omslag i galoppen. Det skedde precis innan vi skulle in i den förvända galoppen, jag hann rätta den snabbt som tusan och slapp gå miste om fina poäng. Omslaget skedde när vi red halvt igenom, precis innan man går ut i förvänd. Genom att rätta fort så sliper vi att få dålig poäng även på den förvända, det hade blivit alldeles för kostsamt, den är ju som sagt värd dubbelt så mycket.

Jag var både nöjd och mindre nöjd direkt efter ritten. Jag tyckte att det var synd att han blev spänd, samtidigt som jag hela tiden kände att vi hade fina partier och att vi liksom ändå höll ihop det. Han kämpade liksom på hela programmet och kändes ändå MED mig samtidigt som jag försökte att rida och se ut som om allt var guld & gröna skogar. Och jag lyckades ju ganska bra med det. Jag var både förvånad och inte förvånad när resultatet kom.

Totalt fick vi fem 8:or på moment från både skritt, trav & galopprogramet. Den ena skänkelvikningen fick 7.5 poäng. Vi fick 4:a poäng på halvt igenom, där omslaget kom. Eftersom att vi hann rätta galoppen till den förvända så gick vi inte miste om de poängen, utan vi belönades med 7 poäng på de båda förvända galopperna.

Summa summarum en riktigt bra tävlingsdag. Så nöjd med hästarna. Palle som inte startat LA på länge och Merry som gjorde sitt allra bästa för att följa mig trots att det var lite äckligt i ridhuset. Bästaste hästarna.

Publicerat iAllmäntExtrahästarHeart PaalTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *