Hoppa till innehåll

FÖRSTA VINSTEN FÖR HÅLLIDEJ!

Som rubriken lyder, idag vann Ida sin första tävling! I själva verket så hoppade hon felfritt i både 110cm & 115cm. Vi kom 2:a i 110cm och tog hand om vinsten i 115cm. Otroligt bra, detta är endast tredje tävlingen som hon går i avdelning A. Vilken häst hon är!

Nöjda & glada efter en bra 110-klass.

Jag startar min tävlingssäsong lite senare än många andra eftersom att jag vill ha bra förutsättningar på tävlingarna. Jag vill kunna värma upp mina hästar ordentligt. Vissa anläggningar har tre ridhus, men inte så många häromkring. Jag tänkte att det passade bra att köra årets första tävling idag då det förmodligen skulle vara vår vilket gör att man kan rida fram ordentligt innan man går in på framhoppningen. Så blev det inte. Det fanns inget ställe att rida fram på efter den plötsliga vinter som nyss slog till… Jag skrittade så gott det gick och sedan var det bara att gå direkt in på framhoppningen. Väl där prioriterade jag att jogga fram henne i trav & galopp. Jag hann inte ta så många språng innan det var dags, men det gjorde inget. Viktigast var att hon hunnit bli varm i kroppen och komma in i flåset.

Hursomhelst, efter uppvärmingen var det dags för 110-klassen. Hon kändes superbra inne på banan och gjorde allt som jag önskade. En fröjd att rida. Jag red på så mycket jag vågade i omhoppningen. Gick upp i ledningen och stannade där till sista ryttaren som puttade ner mig till andraplatsen. Idas första ärevarv!

Efter 110:n så fick hon gå in i transporten en stund medans vi alla tre lunchade lite snabbt innan det var dags för 115cm.

Vilken lunch va! Inte kan man tro att jag snart är färdigutbildad hälsocoach, haha!!

Efter lunchen så gick jag banan, sedan ut med Ida igen. Sedan samma procedur på framhoppningen. Väl inne på banan var hon återigen superfin. Hon får det att kännas så lätt. I 110:n satsade jag mer i omhoppningen. I 115cm hade de andra mycket mer fel, så jag satsade på en felfri runda och en ganska noga avvägd omhoppning vilket räckte hela vägen. Superkul!

Vår första vinst!
Dagens skörd.

För er som gillar lite nörderi så kommer nu en analys kring vår runda i 115cm. Jag tycker att jag har en fin, aktiv och balanserad galopp till första hindret. Vi får ett fint läge och det flyter sedan på fint till hinder nummer två. Vi red 8 galoppsprång ner dit. Det var inmätt, men jag stegade det inte. Håller man rätt steglängd och rytm så kommer man rätt, därför stegar jag inte vissa linjer som ändå är av det längre slaget. Jag har ju gått om tid att inverka om det dessutom är något som behöver ordnas. Fin start på rundan!

Sedan följer en lite längre sväng i höger galopp till hinder nummer 3, en kombination. Jag får sitta upp en aning och ta en liten förhållning. Hon lyssnar fint och hoppar smidigt igenom kombinationen. Efter kombinationen följer en längre sträcka i vänster galopp innan vi hämtar upp nummer 4, en orange oxer. Direkt efter har vi en linje på böjt spår ner till hinder nummer 5. Jag stegade in linjen på 6 galoppsprång, det passade oss fint.

Sedan kommer en högersväng för att hämta upp nästa linje, ytterligare en linje som jag aldrig stegade in. Vi kommer fint in på oxen, nummer 6. Och sedan rider vi 7 galoppsprång till hinder nummer 7. Vi landar i fel galopp efter hinder nummer 7, sedan får vi korsgalopp efter ett orent byte, men Ida löser det lite längre in i svängen.

Nu är det dags för den hinder 8 och 9 som utgör den sista linjen i grundomgången. Mätte in den på 5 galoppsprång. Jag red på lite extra så att jag skulle komma intill hinder nummer 9 ordentligt eftersom att jag skulle vända precis efter. Kommer jag aningens nära så bromsar det farten lite och möjliggör en bra sväng. Hade vi kommit flygande så hade vi aldrig hunnit vända. Ida vänder iallafall snabbt till höger efter hindret och vi hämtar sedan upp kombinationen som nu är nummer 10. Vi strular lite med korsgalopp i svängen, det är något som kan bli bättre på sikt. Hon har haft väldigt lätt till korsgalopp innan, men nu märks det mest vi tillfällen som dessa.

Hursomhelst, efter kombinationen hämtar vi upp hinder nummer 11, den rosa oxen som vi också började på. En tillbaka-sväng. Kändes bra. Vi rider sedan in bland alla hinder för att hitta en bra väg till hinder nummer 12 som är ett regnbågsfärgat räcke. Jag tycker att vi gör det bra! Sedan är det bara hinder nummer 13 kvar, vi har lite strul med galoppen på vägen, men jag tycker ändå att vi behåller ett bra tempo och hon gör verkligen allt hon kan för att fixa galoppen och följa med mig.

SÅ NÖJD!!!

Publicerat iHållidejTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *