Hoppa till innehåll

ÅRETS FÖRSTA TÄVLING!

Idag var det dags för årets första tävling! Vaknade klockan 03:30 inatt av att det blåste mycket. Det höll i sig till tidiga morgonen. Först var jag lite osäker på om vi skulle kunna åka, men det lugnade ner sig en aning som tur var.

Tävlingen var i Mantorp, och det var verkligen inte lugnt där. Vinden ven, iskallt. Saker blåste omkull och det slog & smällde. Merry var lite spänd till en början, men när vi väl kommit igång på framridningen så fick jag till det riktigt bra trots flera hästar i ett ganska litet ridhus.

Jag kände mig nöjd med framridningen och hur Merry kändes när jag red ner till ridhuset som vi skulle tävla i. Där inne så blev han lite spändare, det var en dörr som rörde sig och lät i vinden. Varje gång vi red förbi där så blev det lite hackigt och vägen blev lite dålig eftersom att han inte ville gå precis intill den. Men han hanterade det fint och vi fick inga stora missar i programmet, snarare små missar här & var.

Vi red ihop 63% och hamnade precis utanför placering. Trots att det ”bara” blev 63% så fick jag de svar som jag ville ha från Merry. Han gjorde alla moment på min hjälp och den förvända galoppen var stadig, den brukar vara lite sämre i början av säsongen/efter vila. Den kan bli bättre, men den var ändå så pass stabil att han genomförde den relativt enkelt trots lite spänning. Känns bra inför den kommande säsongen, nu är vi äntligen igång!

Glömde skriva det innan, men det var alltså LA:3 som vi startade idag.

Jag & Merry på framridningen idag.
Publicerat iExtrahästarTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *