Hoppa till innehåll

VI KÄMPAR PÅ

Skitunderlaget fortsätter, jag har varit i ridhus tre dagar i rad. Tisdag, onsdag & torsdag. I tisdags hopptränade jag Palle för Jenny. Han är ganska otränad och har inte hoppat på länge, men det gick bra! Mycket roligt. Årets första hoppträning!

Igår var jag i ridhuset med Lillan & Ida. Ida joggades ca 25 minuter och Lillan gick ett ridpass på ca 20 minuter vilket är en lagom längd för henne just nu. Haft lite otur med ridningen på Ida det senaste, fallit bort några ridpass pga lite olika omständigheter, men förhoppningsvis kan vi snart komma igång lite mer igen. Hon kändes sjukt oriden och pigg. Men snäll och glad!

Idag åkte Lillan & Palle. Mamma joggade Palle i ca 30 minuter och Lillan reds i ca 20 minuter. Vi har mycket att jobba på jag & Lillan, men det går sakta men säkert framåt. Jag är mycket nöjd med henne både idag & igår. Palle såg fräsch ut, så förhoppningsvis var det en lagom intensitet på hoppträningen i tisdags. Inte helt lätt att avgöra vad som är lagom på Palle nu när träningen varit lugnare under vintern. Han visar sig verkligen inte trött i onödan.

Kort & gott så har hästarna var mycket duktiga under veckan. Jag tycker dock att det är riktigt jobbigt att hästarna inte är mer igång eller tränande, åtminstone Palle & Ida. Speciellt Ida. Ligger efter inför tävlingssäsongen, men det har verkligen varit en sinnesjukt dålig vinter för ridning och jag kan ju inte göra mer än mitt bästa utefter de förutsättningar jag har. Så det är bara att gilla läget. Det blir ju inte bättre för att jag stressar om det, men jag skulle ljuga om jag sa att det inte var jobbigt. Känner mig väldigt begränsad just nu och jag börjar känna att det kommer bli svårt att få henne klar för 130cm under denna säsong… Svårt att acceptera när man vill mycket. Men återigen, jag får rulla med och göra det bästa utefter vägen och se vad det mynnar ut i. Jag blir såklart glad om vi får en bra, frisk, rolig och sammanhängande säsong oavsett nivå, men det är klart att man vill utvecklas och satsa.

Fina Lillan idag.
Publicerat iAllmäntHållidejHeart PaalKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *