Hoppa till innehåll

SNYGGT MAMMA!

Igår var vi i ridhuset med Palle & Ida igen. Båda hästarna var MYCKET fina. Dagen innan låg fokuset på jogg, igår blev fokuset att skapa lite mer arbete i hästarna. När jag pratar om att skapa mer arbete så menar jag att engagera hästarnas kropp mer. Vi försöker helt enkelt att lösgöra dem mer aktivt och i takt med detta att rida in dem i lite mer bärighet när genomsläppligheten ökar.

Vi vävde in lite bommar i arbetet också. Både travbommar och galoppbommar. Där anpassar vi lite efter förmågan på ryttaren, jag rider t.ex. galoppbommar på volt på Ida. Mamma får rida på en upphöjd bom, rakt spår. Att rida galoppbommar på volt skulle mamma absolut klara också, men det skulle vara betydligt svårare och bli fler sämre omgångar. När man vill fokusera på att få hästarna riktigt fina så gäller det att man själv behärskar de övningar man ska göra så att man får ut så mycket som möjligt utav det. Hellre riktigt bra jobb flera gånger på en bom än någon enstaka gång över flera bommar bland många mindre bra försök. Kvalité för kvantitet. Mamma fick till det riktigt snyggt på Palle, mycket bra gjort!! 👏 Jag tycker verkligen att mamma har blivit väldigt duktig det senaste året, Palle gick så bra både lördag & söndag. Oftast rider hon precis som jag önskar, det är inte dåligt det. Imponerande rent av.

Idag vilar Palle & Ida. Jag har smygstartat Lillan lite genom att longera henne här hemma. Hon var ganska spänd & reaktiv, trots det gick det över förväntan. Hon hanterade det bra och förutom ett lite skakigt ögonblick så kunde hon slappna av och hitta harmoni i det hon gjorde. Hon fick trava över bommar, och hon har aldrig gjort det så bra som hon gjorde idag. Ett bra första pass efter vilan. Förhoppningsvis fick vi bort den värsta överskottsenergin.

Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *