Hoppa till innehåll

SLÄKT ALLA TRE

Dagens moderna dressyr & hopphästar är ju släkt på ett eller annat sätt. Mina tre hästar är inte släkt på nära håll, men långt bak i stamtavlan har de flera gemensamma nämnare. Här kommer några utav dem:

Lite häftigt det där med stamtavlor, tänk så många hästar som lett fram till de tre hästarna jag har i hagen idag. Av att kolla på stammen med blotta ögat (inte räknat på det) så verkar Lillan leda överlägset med andelen fullblodsinslag. Ida verkar komma tvåa. Ida verkar dock ha den stammen med mest inavel. Många hingstar som återkommer på kort tid om vi backar sisådär 100 år.

Lite extra häftigt är att Lillan & Ida båda har Hyperion xx i stammen. En berömd kapplöpningshäst. Palle är inte sämre, i hans ådror finns Man o War xx, en annan berömd kapplöpningshäst. Jag som varit intresserad utav det engelska fullblodet och läst mycket om dessa kapplöpningshästar tycker det är lite roligt.

Publicerat iPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *