Hoppa till innehåll

RECENSION

Fick ett förslag att recensera mina prylar litegrann, och ja, varför inte? Här kommer lite tankar om grejerna som jag har.

Massagepistoler. Jag har två massagepistoler från Flowlife. En lite billigare och mindre variant, Flowgun Go (den gröna) samt en dyrare variant, Flowgun PRO 2.0. Det skiljer en tusenlapp mellan dessa och köp den dyra säger jag bara. Jag tycker att den är betydligt bättre än den billigare, både när det gäller hur den känns och hur den är att navigera. Den lite dyrare massagepistolen har vi använt extremt mycket, den gör underverk på stela muskler! Bra batteritid också.

Den dyrare pistolen.
Den billigare. Båda kommer i en fin väska med allt man behöver. Den enda fördelen med den billigare är att den är mindre & lättare vilket inte gör den lika ansträngande att hålla i, men den tar inte heller lika djupt.

Tejp. Kinesiotejp används en hel del. Jag kan inte påstå att jag känt någon skillnad, men det känns liksom bra att ”plåstra om”. Det funkar också väldigt bra om man vill ha lite stöd kring en led, men ändå kunna röra sig ganska fritt. Zacke som haft ganska mycket problem med underarmar och handleder har jag tejpat mycket på.

Massageboll. Om man inte har hjälp av en kompis så är faktiskt en massageboll ganska bra att ha om man plötsligt får en sur muskel som är lite svåråtkomlig.

Massagekudde. Massagekudden heter Flowpillow Heat och är från Flowlife precis som massagepistolerna. Den är riktigt go och används en hel del i perioder. Jag hade dock önskat någon typ utav snöre/rem som gör att man kan knyta fast den på t.ex. en stol. Ibland flyttar den på sig, och det kan var lite irriterande. Den passar särskilt bra för massage på ländrygg och ben tycker jag. Stort plus att det är värme i den! Hade dock önskat längre batteritid.

Koppar. Kinesisk koppning sysslar jag också med, jag har sådana man sätter fast, och sådana man kan dra över huden. De man sätter fast har jag inte riktigt fastnat för. I vissa fall så tycker jag att de hjälpt. Men oftast inte. Däremot så gillar jag verkligen dem som man drar. Är jag spänd uppe vid rygg/nacke så funkar det extremt bra. Tråkigt nog gör det ont att använda på resten av kroppen.

Spikmatta. Blev positivt överraskad av denna, ett tag låg jag på den i 10 minuter innan läggdags. Man somnar som en stock efteråt!! Jag sover i princip alltid som en stock, men det blir nästa nivå med denna innan, haha. Ett tips för er som kanske har lite svårt att somna.

Kompressionsstrumpa/skydd. Jag har vadskydd från Back on Track och armskydd + handledsskydd från Rehband. Detta är lite som tejpen, sitter kanske mest psykologiskt? Man får lite värme, stöd och något som ”håller om” litegrann. Känns bra, men kan ju knappast inte ha någon betydelse i längden. Jag använder inte mina vadskydd särskilt mycket längre, men när jag hade problem med mina vader så kunde de vara sjukt ömma, och då var det också skönt med lite stöd & värme. Lindrar litegrann.

Här syns vadskydden från Back on Track.
Och här ser man armskyddet + handledsskyddet.

TENS. Mitt senaste inköp är Tens-maskinen. Jag har inte använt den mycket än, men jag är så sjukt jäkla nöjd med den!! Såhär står det på 1177: ”Tens är en typ av smärtlindring som kan användas både om du får ont plötsligt och om du har haft ont länge. Behandlingen består av att du får plattor som sätts på huden och som skickar svag ström. Det gör att du tillfälligt får mindre ont, men själva orsaken till besvären påverkas inte.” Jag har ju haft väldigt diffusa smärtor i min arm. Senaste veckan har det känts bra i armbågen, men jag har haft en brännande känsla i huden som vandrat. Jag har även lite ont vid nyckelbenet, där sitter ett stort område med nerver som sedan förgrenar sig ut i armen. Jag misstänker att det är något som ligger an där, och just Tens passar bra till just nervsmärta. Jag använde den EN gång och sedan var smärtan som bortblåst i ett par timmar efteråt. Sedan kom den smygande, men det har verkligen varit lindrigt. Det var så jäkla tydligt, jag är såld på den. Även om inte grundorsaken botas så ska man inte glömma att nervsmärta oftast leder till en ond spiral genom att muskler dras samman, så nog kan det vara en del i att man kan bli av med problemet.

Tens-maskinen är den i mitten.

Ja det var det. Jag är helt klart lite prylgalen, med så mycket grejer som jag har så kan man tro att jag inte varit annat än skadad medans jag i själva verket varit väldigt förskonad. Hoppas det fortsätter så!

Publicerat iMin TräningUtrustning

2 kommentarer

  1. Anna Anna

    Tack, så spännande! Jag har lite bekymmer med mina axlar så det kanske vore något att införskaffa en tens-maskin 🤔

    • Ja det kan nog hjälpa, åtminstone med att bryta smärtmönstret för ett tag☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *