Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; årets första dressyrträning!

Idag var det dags för årets första dressyrträning! Det gick väldigt bra idag, jag fick ut mycket av dagens träning. Riktigt roligt!

Ida är relativt otränad nu jämfört med i höstas. När jag joggar fram så är hon genomsläpplig och ganska rund. När vi sedan ska komma till mer arbete så är det mycket som fattas, både lösgjordhet och rakriktning. Så det jobbade vi på idag.

Jag får uppfattningen om att detta med rakriktning missuppfattas, folk är så inne på ordet ”rak” att de rider rakt fram och gör sina hästar till plankor. Min åsikt är att hästen måste vara lösgjord i båda sidorna för att kunna bli rakriktad. Alltså är lösgjordhet och att få hästen att kunna göra samma sak på båda sidor utav kroppen vägen till rakriktning. En häst som går lika fint att forma åt båda håll kommer också att vara rak på ett rakt spår. Så för att få henne mer rakriktad så jobbade vi omväxlande med de båda varven, rakt & böjt spår. Vi red framdelsvändningar och ”töjde” på volten, alltså flyttar undan henne lite på volten för att få henne att komma runt innerskänkeln och komma loss mer i sidorna. Arbetet gav resultat och hon gjorde så fina framsteg under ridpassets gång. Supernöjd!

Publicerat iHållidejTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *