Hoppa till innehåll

BÄTTRE PLANERING FRAMÖVER

Jag vet inte riktigt varför jag fått den skadan som jag fått, i perioder har det varit en solklar golfarmbåge för mig, och vid vissa tidpunkter känns det mer som att en nerv är i kläm. Bitvis diffust som bara den. Vem vet, jag kanske lyckats med båda. Jag angriper detta problem från alla håll.

Jag gör övningar för delar av rygg & nacke, ifall det är så att det finns en nedsatt nervfunktion. Så kallade nervmobiliseringar.

Jag har gått på laserbehandlingar där vi har lasrat fästet vid armbågen.

Jag stretchar mina underarmsmuskler och fler muskler på den berörda sidan.

Jag har gått och går på massage för att ta i itu med de muskler som är involverade.

Jag är bra mycket bättre än vad jag var i tidigare i vinter. Nu kan jag göra många vardagssysslor utan att det gör ont och vissa dagar belastar jag den mycket lätt på gymmet.

Oavsett om det var otur eller kanske aningens oaktsam träning som gav mig denna skada så har jag blivit bra mycket mer noggrann att ge mina muskler vila mellan träningspassen. Och då är det egentligen inte musklerna som jag är mest rädd om. Jag vill framförallt ge mina leder, ligament och senor den återhämtning de behöver. Självklart ska man vara rädd om sina muskler, men oftast känner man om en muskel är sliten eller om det håller på att bli en liten bristning och då är det gäller det att avbryta direkt. På så vis undviker man oftast en större skada som tar tid, struntar man i det och får en rejäl bristning eller rent av sliter av en muskel så är det oftast svårt att få det riktigt bra. Det är iallafall min uppfattning.

Hursomhelst, från och med nu så ska jag vara extra noggrann med min planering. Men det är en balansgång, när man vill bli bättre så måste man pressa sig. Och ibland kommer det att leda till att man får en skada, men förhoppningsvis så är det ändå något som jag kan minimera.

Publicerat iMin Träning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *