Hoppa till innehåll

ÖPPEN BANA

Idag har vi varit på öppen bana! Mamma red Palle och jag red Ida😃

Det gick bra för mamma att hoppa Palle, men det var lite svårare idag. Hon tyckte att han stod emot lite och då tycker jag att hon blev lite forcerad i sin ridning. Det gick liiite för fort. När han inte kändes framme ”löste” hon det genom att rida fortare vilket inte är lösningen. Mot slutet hittade hon dock rätt tempo & steglängd. Det krävs en hel del träning innan man kan lägga upp tempo & steglängd på ett optimalt sätt oavsett hur hästen känns för dagen. Palle ligger dessutom också lite efter i markarbetet just nu, jag tycker inte heller att han är helt enkel i dagsläget. Jag hoppas att jag kan få lite ordning på det under veckan som kommer. Det blev iallafall ett bra ridpass som jag tror kommer att göra nytta inför nästa!

Ida är verkligen super just nu, vi har dock inte hoppat ordentligt på ett bra tag. Men hon var i sitt esse idag! Pigg, glad och enkel att rida. Hon löste alla hinder riktigt fint och det blev ett superbra ridpass.

Tanken är att åka tillbaka och hoppa lite igen på tisdag. Jag är mest sugen på att ta med Palle för att jobba lite med honom, men det optimala kanske är att ta Ida då hon är mer vältränad, hon kommer definitivt att vara utvilad på tisdag. Visserligen hoppade Palle väldigt små hinder idag, så det kanske inte spelar så stor roll så länge jag anpassar ridpasset efter hans dagsform. Aja, jag får se!

Publicerat iHållidejHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *