Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; kvällens dressyrträning!

Här ser ni några korta klipp som sammanfattar vad jag & Ida jobbar på just nu. Vi jobbar mycket med omväxlande böjda & raka spår. Ibland fortsätter jag det böjda spåret när jag rider rakt fram och fortsätter då i en öppna.

Övergångar är våran akilleshäl. Speciellt övergångar nedåt. Det är verkligen bland det jobbigaste hon vet. Övergångarna uppåt utvecklas snabbare och är lättare. Vi fick rida några övergångar idag, och jag fick väldigt bra tips!

Jag fick rida ett byte åt varje håll också, rent åt båda hållen. Bytena sitter ganska bra, nu handlar det mer om att hon inte ska förekomma mig och behålla arbetet vid varvbyten oavsett om jag väljer att byta eller inte. Det ska jag lägga lite extra energi på framöver!

Ida kämpade verkligen på så bra idag! Hon blir lätt lite stressad, särskilt i skritten. Dels så tycker hon att det är jobbigt att kliva ihop i skritten, men också för att hon varvar upp lite inför den övergång som så småningom ska komma. När man väl växlat upp till trav eller galopp så sjunker alltid stressnivån igen.

Jag är verkligen supernöjd med henne. Hon är alltid lite svårare att rida på vintern, men idag var helt klart en utav de bättre gångerna. Jag hoppas att hon förstår hur duktig hon är, för det känns inte riktigt som att hon tar in det på samma sätt som när jag hoppar. Då VET hon att hon är duktig, i dressyrarbetet känns det som att hon får lite prestationsångest trots att jag inte försöker att lägga någon press på henne. Jag gissar på att det finns en viss osäkerhet i vad som önskas av henne samtidigt som det är fysiskt jobbigt. Detta är väldigt mycket jobbigare för henne jämfört med att hoppa, men ack så viktigt.

Stort tack till Jenna som hängde med idag!

Publicerat iHållidejTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *