Hoppa till innehåll

VINST!!!

Merry var strålande fin i dagens LA:3 och vi red ihop 71%. Det räckte till vinst!

Johanna preppar det sista inför uppsittningen,
Mot framridningen!

När vi kom fram till Ydre Ridklubb där tävlingen ägde rum så regnade det, men vi hade tur. Så fort jag suttit upp så avtog regnet och så småningom tittade även solen fram.

Merry var ganska pigg och ofokuserad på framridningen. Ägare Johanna har varit sjuk i veckan, så hon hade inte hunnit trimma honom lika mycket som tänkt. Precis i slutet av framridningen kände jag att han var med mig och det muskelarbetet jag önskade började också att falla på plats.

Inne på banan behöll vi allt detta och han var verkligen strålande fin. Det finns alltid några svagare punkter, men överlag ett otroligt jämt program. Efter den avslutande hälsningen så var jag så nöjd och jag antog att det skulle bli en procent på ca 70%. Och som tur var så hade jag rätt!

Dagens protokoll. Inget betyg under 6.5 poäng. Jag är särskilt nöjd med 8:an på ”ryttaren” nere i det allmänna intrycket. Det betyget är värt det tredubbla, alltså tre 8:or.

Domarens kommentar: ”Trevlig & välriden uppvisning med härlig bjudning. Stadig form och mjukt. Lycka till!”

Jag & Merry brukar få lite påbackning angående bjudningen som ibland skulle kunna vara bättre inne på banan, idag var det roligt att han var så framme och att domaren uppmärksammade det. Min upplevelse är att han är väldigt lydig inne på banan, men i galoppen så kan han vilja gå lite långsammare i de lite mer krävande delarna. Jag anser egentligen inte det att vara dålig framåtbjudning, bara att han behöver lite mer vana & styrka för att orka ta oss framåt i ett lite fräschare tempo. Behöver han göra vissa delar långsammare för att behålla balansen så behöver han, jag vill inte jaga på. Men nu börjar han komma igång, och då är det inga problem för honom att erbjuda sig själv framåt lite mer.

Mallig & nöjd tjej!

Det är ju dock galet hur jäkla nöjd man kan bli över att hästen går fint och att man vinner en tävling?! Jag skuttar fram nu, så himla nöjd, haha.

Vi knäppte lite bilder på framridningen, jag ska ladda in dem och kolla igenom dem. Om det blev någon bra så visar jag er dem här snart!

Publicerat iExtrahästarTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *