Hoppa till innehåll

FILM & ANALYS!

Här har vi 110-klassen som jag & Palle hoppade igår. Dubbelt felfritt och mindre än 1 sekund till placering.

Jag tycker att vi får ett fint språng på hinder nummer 1. Vi rider okomplicerat vidare till hinder nummer 2. 9 galoppsprång fick vi däremellan. Det var inmätt, men jag stegade det inte. Jag stegar oftast inga distanser som är längre än 7 språng.

Sedan följer en längre högersväng tills det är dags för nästa linje. Vi kommer smidigt ur svängen och fram till hinder nummer 3 trots att banan sluttar lite uppåt där. Vi rider sedan 8 jämna språng till hinder nummer 4. Tycker han gör dessa hinder jättefint också.

Efter det en längre vänstersväng till hinder nummer 5, en kombination. Tycker han gör den super också. Faktum är att jag tycker att han gör allt riktigt bra på hela banan.

Efter kombinationen svänger vi höger mot nästa linje som består av hinder nummer 6 & 7. Återigen en inmätt linje, men den är så lång så det nästan inte är en linje. 9 galoppsprång red vi på.

Sedan är det dags för grundomgångens sista linje. Nämligen nummer 8 & 9. Han räckte lätt fram på de 6 tänkta galoppsprången.

Sedan startar omhoppningen. Vi vänder vänster direkt för att hämta upp hinder nummer 10. Sedan hämtar vi upp kombinationen, nummer 11. Jag red exakt som jag hade tänkt. Efter kombinationen är det dags att hämta upp hinder nummer 12 & 13. Samma hinder som nummer 3 & 4 i grundomgången. Han är fint framme men jag väljer ändå att köra på det säkra kortet och rida 8 galoppsprång till sista hindret, precis som i grunden. Det blev lite kort, så jag hade nog kunnat köra på 7 galoppsprång. Hade jag ridit på 7 språng hade vi haft en placering. Det var ett tag sedan jag plockade bort galoppsprång, så takterna sitter inte riktigt i. Jag får se om jag köper linan ut en annan gång istället.

Jag är riktigt nöjd med rundan, så mycket bättre än såhär blir det inte utefter våra förutsättningar just nu. Jag är dessutom superglad över att han kändes riktigt rak & jämn, det som vi jobbade på i fredags. Scrolla ner för att läsa mer om det ridpasset!

Rundan kändes verkligen superlätt och jag skulle kunna tänka mig att rida 115cm på Palle, men då får han bara starta en klass. Kan nästan tycka att 2 klasser är i mesta laget redan nu eftersom att han i princip alltid går till omhoppning. Jag har faktiskt inga ambitioner på att ta han upp till 120cm igen med tanke på den historik han har. Man ska aldrig säga aldrig, men just nu finns det inte i planeringen. Först ska han fortsätta hålla för det han gör nu, och gör han det så blir det perfekt. Drömmen är ju att han ska fortsätta gå lite lätta klasser med mig samtidigt som han lär upp mamma.

Publicerat iHeart PaalTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *