Hoppa till innehåll

PALLE; kvällens dressyrträning med mamma!

Mamma hade en strålande träning med Palle för Ulla idag. Jag kunde tyvärr inte vara med och träna själv, men mammas lyckade träning blev bra plåster på såren. Jag hade faktiskt inte kunnat göra det så mycket bättre själv, dagens träning var verkligen den bästa som de gjort.

Det blev inte bara nyttigt för mamma, Palle fick verkligen en nyttig träning också. Annars blir det såklart så att varje ridpass som jag inte gör blir på bekostnad av hästarnas träning, men idag var en sådan träning som tillförde något riktigt bra till Palle också. Mammas ridning blir ett allt bättre komplement, och det kommer successivt höja nivån på hästarna.

Det som jag skulle säga var avgörande för att träningen blev så bra var att mamma hade väldigt bra kroppskontroll idag och verkligen kunde ta till sig det Ulla sa utan att spänna sig eller tappa kroppskontrollen när hon inverkade. Hon var systematisk och red väldigt lugnt & tydligt. Det är inte alltid lätt att behålla ”allt” samtidigt som man får instruktioner. Det är ju annorlunda för mig som tränat mycket för tränare.

Som vanligt riktade de fokus mot grundridningen. Fokus på lösgjordhet och rakriktning för att hitta ett så bra arbete som möjligt. De tog hjälp av det böjda spåret och övergångar för att hitta mer genomsläpplighet i sidorna. I höger varv så är Palle ”starkare” i innertygeln (dvs högertygeln), det gör att mamma vill ta åt sig den handen. Men det löser inga problem, då blir han istället lite förböjd i halsen och ytterbogen försvinner ut. Det känns bättre i stunden, men löser inga problem. I det läget gäller det att våga göra halvhalter på yttertygeln så att han bär på bakbenen och så småningom kan ge efter i sin innersida. Om en häst är ojämn i tyglarna ska man aldrig dra i den tygeln som sitter fast, istället ”fyller man i” den tomma tygeln. När jag väl kom underfund med det i min ridningen så gjorde det en otroligt stor skillnad. Och det var just det som mamma bland annat fick jobba med idag!

Publicerat iAllmäntHeart PaalTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *