Hoppa till innehåll

MERRY: dagens ridpass!

Merry var riktigt fin på dagens ridpass. Om jag skulle dela in vårat ridpass i delar så såg det ut ungefär såhär:

*Uppvärmning på lös tygel i alla tre gångarter.

*Galoppbommar.

*Övergångar mellan galopp & trav.

*Skänkelvikningar i galopp.

*Arbete i trav som övergick till att jogga av.

*Skritta av.

Galopperar fram på lös tygel.
Galoppbommar.

Merry behöver stärka sig ytterligare i galoppen, bommar är en perfekt. Han kan lätt bli lite ”gunghäst”, det går mer uppåt än framåt. Bommarna hjälper honom att hålla ihop kroppen men ändå gripa sig för framåt. Han gjorde bommarna KANON åt båda hållen så jag känner verkligen att vi fick ut bästa möjliga av övningen. Han var i fin balans före, över och efter.

Även om Merry behöver stärka sin galopp för vara i sitt esse på dressyrbanan så finns det en bra grund. Han är enkel att galoppera och har en fin balans.

Det fortsatta arbetet med övergångar mellan trav & galopp som jag gjorde efter bommarna går i samma linje med vad jag vill uppnå med bommarna, nämligen att stärka galoppen. När jag gör övergångarna mellan trav & galopp är jag noga med att hålla honom rak och framme. Så fort han blir aningens krokig eller inte riktigt bjuder framåt får vi galoppfattningar som går för mycket uppåt. Jag är väldigt nöjd med hur han gjorde övergångarna idag, faktum är att det var ett jättebra ridpass där allt vi gjorde kändes bra och stärkande!

Vi hade flera pauser såklart!
Lite travarbete i slutet av ridpasset som snart gick över till att jogga av.
Joggar av.
Publicerat iExtrahästar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *