Hoppa till innehåll

ANNAT UPPLÄGG

Nu när hästarna går ute dygnet runt som de gör just nu så har vi ett annat upplägg med träningen. De rids bara 2-3 gånger i veckan faktiskt.

Mina hästar går inte ute dygnet runt på vinterhalvåret, så det blir en extra påfrestning för dem att vara ute på det sättet som de är nu. De har dock mycket utevistelse även under vintern och går in och ut när det mörkt, vi ger dem så långa dagar ute som möjligt.

Ida är uppfödd och har gått sina första år på lösdrift, det märks, hon har mycket bättre ork än till exempel Palle som gått på hingstbete någon sommar som unghäst. Han har gått ute dygnet runt i perioder hemma hos mig, men det märks att han inte är uppfödd så. Lillan har gått ute mycket hos tidigare ägare. Hon var väldigt trött i början ändå, vinterhagen har varit tråkig denna vinter så hon har inte rört sig så mycket som önskat. Dessutom är denna hage ny för henne, den är kuperad, har öppna fält/ängar och är nästan 5 hektar stor. Den gör underverk på hästarna. De får röra sig mycket upp och ner samtidigt som de kan sträcka ut i en rejäl galopp.

Tack vare att vi bygger boxar vid sommarhagen så kommer hästarna kunna tas in vid dåligt väder och även ställas in de nätter som det behövs. Det blir också möjlighet att lämna en häst ensam eftersom att de kan vara själva så länge de är inne. Nu måste jag ta hem dem oftare. Nu är t.e.x. planen att ta hem dem imorgon, då har de varit där uppe exakt en vecka. Detta för att Ida ska vara utvilad inför helgens tävling och för att kunna rida lite mer. Just nu är målet att hästarna ska gå 2-3 träningspass per vecka. Lite annorlunda mot innan. Än så länge funkar det bra, rider i regel inte ut dem just nu utan det blir främst ridhus & ridbana för att få till ”riktiga” ridpass de gånger jag rider.

Publicerat iAllmäntPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *