Hoppa till innehåll

PALLE; öppen bana *FILM*

Idag har jag & Palle varit på öppen bana!

Palle var fruktansvärt speedad när vi hopptränade i tisdags, haha. Idag var det fokus på att i balans och bibehållen rytm ta sig an hinderna. Jag hoppade egentligen aldrig banan i sin helhet idag, jag red mestedels på något som liknande en stor 8-volt. På så sätt får jag in de båda varven omväxlande medans vi verkligen tar ett hinder i taget. Mellan hinderna finns det mycket tid för att skapa och underhålla en bra galopp. Målet är att bibehålla samma flow både på rakt & böjt spår i de båda varven. Det böjda spåret bromsar lite automatiskt, där får jag ge lite mer ben för att sedan sitta upp när vi på det raka spåret kommer mot hindret. Jag fick en bra känsla på honom, han var väldigt lydig för mina skänklar och väntade fint på hinderna också. Bingo!

Idag red jag honom i snäppet under tävlingstempo. När han blir starkare kommer det vara enkelt att växla upp ett snäpp utan att tappa kvalitet. Trots att jag väljer ett lite lägre tempo och vill att han ska vänta så är det viktigt att jag inte kväver galoppen utan ger honom möjlighet att använda sin kropp. Jag tycker att jag lyckades bra med det, han var aktiv, framme och hade en fin aktion i sin galopp. Precis det jag vill. Jag är väldigt nöjd med dagens ridpass, vi har ju inte hoppat särskilt mycket än, mer kan jag inte förvänta mig. Duktig Palle!

❤
Publicerat iHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *